Bitlis Belediyesinin kurs kayıtları başladı

Bitlis Belediyesinin kurs kayıtları başladı

Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü; kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik kurslar açmaya devam ediyor

Toplum Destek Merkezinde açılan kurslarda kadınlar aldıkları eğitimlerin yanında yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine de katkı sunuyor. Bu kapsamda açılan tel kırma, nikah şekeri, ahşap boyama, sabun kursu ve iğne oyası kursları açıldı. Bitlis Belediyesi tarafından düzenlenen kurslar, haftanın yedi günü açık olup, bunlara ek olarak İngilizce, resim, tiyatro, bağlama ve gitar kurslarının da kayıtlarının başladığı bildirildi.Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, 7’den 70’e her yaştaki kadına, gence ve çocuğa hitap edecek kurslar açtıklarını söyledi. Dezavantajlı ve sosyal faaliyetlere gidemeyen kadınlara yönelik kurslara ağırlık verdiklerini dile getiren Ustaoğlu, kadınlara ve gençlere yönelik iş ve meslek eğitimleri vereceklerini ve eğitimlerden sonra iş hayatına daha kolay atanacaklarını belirtti. Ustaoğlu, “Kadınlarımızın yanındayız. Çocuklu kadınların da eğitimlerini rahat bir şekilde alabilmeleri için kreş yaptık. Kadınlarımız kurslarında eğitimlerini alırken, çocuklarda kreşte oyun oynayacaklar. Eğitimler sonucunda da ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sunacaklar” dedi.

BİTLİS/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN