Bitlisli fidan ve tohum üreticilerine bilgilendirme

Bitlisli fidan ve tohum üreticilerine bilgilendirme

Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından fide, fidan ve tohum üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Bitlis’in Ahlat ve Adilcevaz ilçelerindeki sertifikalı fidan ve tohum üreticileri ile Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Asak’ın da katılımıyla toplantı düzenlendi. 2013 yılında 3 olan sertifikalı üreticisi sayısının 2017 yılında 14 üreticiye ulaştığını ve 3 bin 522 dekar alanda 20 bin 303 ton sertifikalı patates tohumu üretimi ve 15 bin 500 adet sertifikalı ceviz fidanı üretiminin gerçekleştiğini belirten Asak, “İlimizde ciddi bir sertifikalı fidan ve tohum üretimi artışı olduğu görülmektedir. Sertifikalı fidan ve tohum üretiminin aynı zamanda verime de etkisi olmuştur. Çiftçilerimiz; üretimi yapılan fidan ve tohumları iç ve dış pazarlara satmaya başladı. Bitlis’in sertifikalı fidan ve tohum üretiminde bölgenin en önemli merkezlerinden biri haline gelmesinin en büyük nedenlerinden biri toprak yapısının çok bakir olması ve hastalıklardan ari olmasıdır. Bu durum sertifikalı fidan ve tohum üretiminde bölgeyi cazibe merkezi haline getirmeye devam ediyor. Bakanlığımız; sertifikalı fidan ve tohum kullanımı üretimine destek vermektedir. Müdürlüğümüz olarak sertifikalı fidan ve tohumluk üretiminin ve satışının daha iyi bir düzeye ulaşması için üreticilere gereken desteği vermeye devam edeceğiz ve her geçen yıl üretim hedeflerimizi arttırarak daha kaliteli, sağlıklı ve daha çok üretim yapmaya çalışacağız” dedi.

BİTLİS/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN