Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Amerika’nın ithal ettiği çeliğe ek gümrük vergisi ilave edeceği ile ilgili, “Bu konuda Ekonomi Bakanımızla görüşeceğiz

Türkiye, kendi endüstrisini korumak için tedbirler alacaktır” dedi.Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, hafta sonu gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı AK Parti Bolu 6. Olağan Kongresi’nde başkan seçilen Nurettin Doğanay’ı il binasında ziyaret etti.Ziyarette, ABD’nin ithal çeliğe yüzde 25 oranında ek gümrük vergisi getireceğine yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Özlü, “Sanayide yüksek teknolojiye geçiş programı çerçevesinde geçen hafta Hatay’da bir toplantı yaptık. Toplantımızda Türkiye’nin Çelik Üreticileri Derneği üyesi çelik üreticilerimiz ve sanayicilerimiz vardı. Onlarla sektörün sorunlarını konuştuk. Bunlardan bir tanesi de Amerika’nın bütün dünya ülkelerine uygulamayı düşündüğü ilave vergi konusuydu. Bunu değerlendirdik. Bu konuda Ekonomi Bakanlığımız gümrük vergilerinin indirilmesi ve yükseltilmesi konusunda yetkili olduğu için Ekonomi Bakanımızla konuşacağız. Tabi ki Türkiye, Amerika’nın aldığı bu karar karşısında kendi çelik sanayisini ve endüstrisini korumak için tedbirler alacaktır” dedi.

BOLU/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN