FETÖ’den yargılanan askerlerin tahliye talepleri reddedildi

FETÖ’den yargılanan askerlerin tahliye talepleri reddedildi

Bolu’da, 3’ü tutuklu 10 askerin yargılandığı FETÖ/PDY davasının bugün görülen duruşmasında tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi

Bolu’da, eski Bolu 2. Komando Tugay Komutanı ve sözde Bolu ve Düzce Sıkıyönetim Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Yarbay Veli Ceylan ve Yüzbaşı Nuri Kıyak’ın tutuklu ve 7 askerin de tutuksuz olarak yargılandığı FETÖ/PDY davasının bugünkü duruşmasında ara karar verildi.Tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada dinlenen 2 tanığın ifadesinin ardından İsmail Güneşer, Veli Ceylan ve Nuri Kıyak’ın avukatları müvekkillerinin üzerlerine atılı suçların gelinen süreçte tamamen çürüdüğünü ve tutuklu kaldıkları sürenin artık infaz süresine döndüğünü, gerekirse adli kontrol şartları da uygulanarak tahliyelerini talep ettiler.Avukatların ardından söz alan tutuklu sanık İsmail Güneşer, 15 Temmuz’da Van Jandarma Asayiş Komutanı olarak görev yapan İsmail Metin Temel’in soruşturmalar sürecinde verdiği bir ifadesinde, İsmail Güneşer görev yerinden ayrılırsa vurun talimatı verdiği şeklinde beyanlarına yönelik, “Ben komandoyum. Defalarca ölüm tehlikesi geçirdim. Ölmekten değil ölüm sonrasından korkarım. Ben izin alarak görev yerimden ayrıldım ve emir üzerine Yüksekova’ya giden askeri konvoydan yarı yolda inerek görev yerime geri döndüm. Bu işi yapacak olsam ölmekten falan korkmazdım” dedi.Diğer tutuklu sanıkları da dinleyen mahkeme heyeti, sanıkların üzerlerine atılı kuvvetli suç şüphesi olduğu ve adli kontrol şartlarının da yetersiz olacağı belirterek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.Heyet, bir sonraki duruşmayı 9 Haziran tarihine erteledi.

BOLU/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN