Burdur’da 19 bin ton yaş küspe paketleniyor

Burdur’da 19 bin ton yaş küspe paketleniyor

Burdur-Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından Şeker Fabrikası arasında yapılan protokol kapsamında Yaş Küspe Paketleme çalışmaları başladı

Protokol kapsamında bu yıl 19 bin ton küspe paketlenmesi hedefleniyor.Geçtiğimiz yıl kazandırılan silaj makinesi ile bu yıl yaklaşık 19 bin ton yaş küspenin paketleneceğini kaydeden Burdur-Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı ve PANKO Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Nasuh Eroğuz, "Küspe paketlemesine Burdur-Isparta Pancar Ekicileri Kooperatifi olarak geçen yıl başladık. Bu sene de devam ediyoruz, yaklaşık bu sene 19 bin ton yaş küspeyi paketlemeyi planlıyoruz" dedi."Amacımız çiftçiye zarar vermek değil"Burdur Şeker Fabrikasında üretilen küspenin yüzde 5’lik oranını satın alarak paketlediklerini anlatan Başkan Eroğuz, "Çiftçimizin elindeki küspe kartlarını değil, şeker şirketinden aldığımız küspeyi paketliyoruz. Biliyorsunuz, fabrikamız üreticimize, ürettiği küspenin yüzde 20’sini bedelsiz olarak üreticiye veriyor. Yüzde 5’lik kısmını kendisi satıyor, biz bu yüzde 5’lik kısmından satın alıp, paketleme yapıyoruz. Burada amacımız ne üreticiye, ne tüketiciye ne de kamyoncu esnafımıza zarar ziyan görsün anlamında değil" diye konuştu.Peşin 125 TL, üç ay vadeli 135 TLPaketlenmiş yaş küspe fiyatlarını da aktaran Başkan Eroğuz, "Biz küspe paketlenmiş fiyatını belirlerken, üreticimizin elindeki 125 bin ton küspeyi de düşünerek fiyat belirledik çünkü küspe fiyatını bugünkü fiyattan daha ucuz tutarsak, o eldeki 125 bin ton küspenin nakit olarak, para olarak çok bir değeri olmayabilir. Bu sene hububatın eksik oluşu, suyun az oluşu, hayvancılıkta kaba yem ihtiyacı biraz azaldı. İnsanlar zor durumda ama biz öyle olmasına rağmen bir ton paketlenmiş yaş küspeyi peşin değeri 150 TL, üç ay vadeli verirse 135 TL olarak belirledik. İnşallah hayırlı olur. Amacımız hem kurumun, hem çiftçimizin kazanması ve bunun yanında da kamyoncu esnafımızın zarar ziyan görmemesidir" ifadelerini kullandı.

BURDUR/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN