Dayakçı öğretmen yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest

Dayakçı öğretmen yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest

Burdur’un Bucak ilçesinde bir ortaokulda, koruma altındaki çocuğa sözlü ve fiziki şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmen hakkında bir üst mahkeme tarafından yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararı verildi

Burdur’un Bucak ilçesinde, bir ortaokulda özel öğrenci sınıfında eğitim gören ve rehabilitasyon merkezinde koruma altında olan 10 yaşındaki T.K.’ya sözlü ve fiziki şiddet uyguladığı görüntülenen İ.B. isimli öğretmen geçtiğimiz günlerde yakalandıktan sonra sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı.Bunun üzerine Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı Bucak Sulh Ceza Hakimliğince verilen karara itiraz edilmesinin ardından İ.B. hakkında dosyanın yeniden incelenmesine hükmederek, bir üst mahkemeye sevk etti. Burdur Sulh Ceza Hakimliği’nce yeniden değerlendirilen dosya sonucunda, İ.B.’ye bu kez yurt dışı yasağı konularak, imza yükümlülüğüyle adli kontrol kararı verildi.Başsavcılık açıklama yaptıKonuyla ilgili Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Bucak ilçesindeki bir rehabilitasyon ve bakım merkezinde bakım ve koruma altında olan 2007 doğumlu T.K. isimli çocuğun, öğrenim gördüğü okuldaki özel eğitim sınıfında öğretmeni İ.B. tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz bırakması olayıyla ilgili yürütülen soruşturmada şüpheli öğretmen İ.B.’nin tutuklanması talebiyle sevk edildiği Bucak Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakılmasına karar verildiği ve Bucak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından serbest bırakma kararına itiraz edilerek tutuklanmasına yönelik yakalama emri çıkartılması talep edildiği, itirazı değerlendirecek olan üst mahkeme sıfatıyla Burdur Sulh Ceza Hakimliği tarafından şüpheli İ.B. hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulmasına ve imza yükümlülüğüne dair adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verilmiştir" denildi.

BURDUR/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN