Köy ve mahalleleri yangın söndürme tankeri

Köy ve mahalleleri yangın söndürme tankeri

Burdur Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 17 köy ve mahallede kullanılmak üzere Yangın Söndürme Tankerlerinin Dağıtım Töreni düzenlendi

Orman İşletme Müdürlüğü Çendik İlk Müdahale Ekip bahçesinde gerçekleşen su tankerlerinin dağıtım törenine Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, siyasi parti başkanları, daire müdürleri katıldı. Programda Vali Yılmaz ve Müdür Tüfekçi konuşma yaptı.Yangın Söndürme tankerlerinin ilk müdahalede büyük önem taşıdığını dile getiren Burdur Valisi Şerif Yılmaz, “Öncelikle tankerlerimiz köylerimize hayırlı olsun. Verilen köylerimizde inşallah amacına uygun bir şekilde kullanılır. Hem İl Özel İdaresi, hem orman teşkilatımızın kaynaklarıyla alınan, ilk planda seri bir şekilde yangına müdahale için kullandığımız araçlar. Özellikle köyün içlerinde, itfaiye araçlarının giremediği yerlerde çok fazla işimize yarıyor. Geçtiğimiz günlerde bilindiği üzere iki köyümüzde yangın çıktı. İlk müdahale edenler orman teşkilatımızın araçlarıydı. Bu tankerlerimizde orada işe yaradı. Yangının büyümesini diğer evlere sıçramasını engellemiş olduk” dedi.Törende, Vali Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek yangın söndürme tankerlerinin deneme çalışması yapıldı. Deposu paslanmaz galvenizli saçtan imal edilmiş 3 bin litre su kapasitede olan yangın söndürme tankerlerinde 20 mt uzunluğunda her iki ucunda 1,5 inçlik kaplinleri olan 5 adet bez hortumu olup 15-20 mt mesafeye tazyikli su sıkma özelliğine sahip tankerlerin denemesi başarıyla tamamlandı.Orman Yangınları, kırsal alan yangınları ve ev yangınlarına hızlı ve etkin bir şekilde müdahele etmeyi sağlamak amacıyla 17 Köy ve mahalle muhtarlığına verilen yangın söndürme tankerleri ve sertifikaları Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Reşat Petek tarafından dağıtıldı.

BURDUR/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN