Vali Yılmaz: “Gereksiz çağrılar yüzde 76’dan yüzde 62’ye düştü”

Vali Yılmaz: “Gereksiz çağrılar yüzde 76’dan yüzde 62’ye düştü”

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, 112 Çağrı Merkezi açıldığı günden itibaren gereksiz çağrıların yüzde 76’dan yüzde 62’ye düştüğünü söyledi

Burdur Valisi Şerif Yılmaz başkanlığında 2018 yılı 112 Koordinasyon Toplantısı yapıldı. 112 Acil Çağrı Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül ile daire müdürleri katıldı.Tüm kurumların tek numarada birleşmesiyle zaman zaman ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi için koordinasyon kurulu toplantılarını yaptıklarını belirten Vali Yılmaz, “Geçen hafta içerisinde Avrupa 112 Günü dolayısıyla açtığımız stantta özellikle 112 çağrı numarasının gereksiz yere meşgul edilmemesi için yaptığımız çağrılarımızı tekrarlamamız gerekiyor. Burdur’da gereksiz çağrılar 112 Çağrı Merkezi açıldığı günden itibaren yüzde 76’lardan yüzde 62’lere düştü. Bunun daha da aşağıya düşmesi lazım. Bunun için de acil durumda insanlarımızın numaraya ulaşması için bilinilirliğinin artması gerekiyor. Bazı vatandaşımız 112’yi sadece sağlık için ulaşılan numara diye biliyor. Bilgilendirme ve bilinçlendirmeyi okullar dahil olmak üzere yapmamız gerekiyor” dedi.En büyük sıkıntının gereksiz çağrılar olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, “Arkadaşlarımız bu soruları mecburen soruyor. Tabi insanların zor zamanları ancak arkadaşlarımızın doğru kuruma yönlendirmesi için o bilgilerin sağlıklı alınması ve ilgili kurumun muhatap kılınması gerekiyor. Yangın, kavga, kaza olabilir, bunları bizim bilmemiz, olayın mahallini bilmemiz gerekiyor. Arkadaşlarımızın ilk sorduğu sorular çok kısa olmasına rağmen insanlarımız çok uzun bir zaman geçiyor gibi bir algısı var. Bunun da telafi edilmesi gerekiyor. Biz insanlarımızın en kısa sürede ilgili kurumla muhatap kılınması ve hizmetin en seri biçimde ulaştırılması, insanlarımızın en zor anlarında yanlarında olması gereken kurumlarız. En seri şekilde olaya müdahale etmesi ve vatandaşımızın yanında olması en büyük arzumuz. Bununla ilgili gerekeni yapacağız." diye konuştu.

BURDUR/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN