Girişimci adaylarına sertifika

Girişimci adaylarına sertifika

Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş ve Meslek Edindirme Bürosu ve KOSGEB iş birliğiyle düzenlenen kursu bitiren girişimci adayları sertifikalarını aldı

19-22 Eylül ve 26-29 Eylül tarihleri arasında iki grup halinde düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayan 58 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kurslara katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik etti. Yıllardır KOSGEB ile ortak projelere imza attıklarını kaydeden Başkan Bozbey, “Türkiye’nin en büyük meselelerinden biri işsizlik. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye’de işsizlik oranı, yüzde 10,7. Bu durum, ne yazık ki her yıl, işsizler ordusuna binlerce insanın katılmasıyla artan bir seyir izliyor. Nilüfer Belediyesi olarak, İş ve Meslek Edindirme Büromuz aracılığıyla 2011 yılından bu yana girişimciliği destekleyen, kendi işlerinin sahibi olmalarını sağlayan eğitimler düzenliyoruz. Bu eğitimlerde paydaşımız da, KOSGEB Bursa Şube Müdürlüğü. Bu yıl KOSGEB iş birliğiyle toplam 60 kişiye, 30’ar kişilik iki gurup halinde eğitim düzenledik. Sadece Nilüfer’den değil, diğer ilçelerden de başvuran 200’e yakın adaydan ön testi geçenler eğitimlere katılmaya hak kazandı” dedi.Eğitimler sonunda kendi işyerini açan kursiyerleri görmenin mutluluk verici olduğunu ifade eden Bozbey, “İnanıyorum ki, burada bugün sertifika alan hepiniz, bizlere bu gururu, sevinci yaşatacaksınız. Yolunuz açık olsun, hayırlı kazançlarınızla hem kent, hem ülke ekonomisine katkınız bol olsun” diye konuştu.KOSGEB Bursa Şube Müdürü Erkan Güngör de iş birliğinden dolayı Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Güngör, “Bursa’da bu yıl genel olarak 530 girişimciye destek vermişiz. Bu 530 girişimci bizden 10.7 milyon TL hibe desteği almış. Bizden destek almak zor değil. KOSGEB olarak her zaman destek vermeye hazırız. Devlet girişimciyi desteklemek istiyor. İnanıyorum ki hepiniz iş kuracaksınız ve biz de destek vererek yanınızda olacağız. İşletme açtığınızda size 2 bin TL destek vereceğiz. Erkeklerde yüzde 60, kadınlarda yüzde 80 hibe destek oranımız var. Yeter ki siz hayallerinizin peşinde koşun, biz ise her türlü desteğe hazırız” dedi.

BURSA/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN