Renk ve çizgi bu sergide meşk edecek

Renk ve çizgi bu sergide meşk edecek

Nilüfer Belediyesi, resmin şairi olarak bilinen Devrim Erbil ile Tülay Tura Börtecene’nin “Dostluğun ve Sanatın Büyüsü” isimli resim sergisine ev sahipliği yapacak

Nilüfer Belediyesi, eşsiz bir resim sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türk resim sanatında soyut anlatımın en güçlü isimlerinden biri olan Devrim Erbil ile Tülay Tura Börtecene, eserlerini “Dostluğun ve Sanatın Büyüsü” resim sergisinde Bursalılarla buluşturacak. Erbil ve Börtecene, 1950’li yılların ortalarında Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki öğrencilik döneminde başlayan, “Mavi Grup” ve diğer etkilerle süren meslekî dostluklarını, bu sergi süresince Bursa’ya taşıyacaklar.Renk ve çizginin meşk edeceği “Dostluğun ve Sanatın Büyüsü” resim sergisi, 20 Eylül Perşembe günü Nâzım Hikmet Kültürevi’nde saat 19.00’da kapılarını sanatseverlere açacak. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sanatın şehri Nilüfer’de özel bir sergiye ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “20 Ekim tarihine kadar Nâzım Hikmet Kültürevi’nde açık kalacak sergiye bütün sanatseverleri bekliyoruz” dedi.

BURSA/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN