Uludağ Üniversitesi’nde diploma heyecanı

Uludağ Üniversitesi’nde diploma heyecanı

Uludağ Üniversitesi’nden 2016-2017 güz yarı döneminde mezun olan meslek yüksekokulu öğrencileri için diploma töreni düzenlendi

Okulunu bitirmeyi başaran öğrenciler diplomalarını üniversite yöneticilerinin elinden aldı.Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen diploma törenine UÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eray Alper ve Prof. Dr. Mehmet Yüce, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar, tüm meslek yüksekokullarının yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Rektör Yardımcısı Eray Alper, konuşmasına, operasyon yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri personeline başarı dileklerinde bulunarak başladı. Uludağ Üniversitesi’nin son yıllarda elde ettiği başarılara da işaret eden Eray Alper, 15 araştırma üniversitesinden biri olarak seçilen UÜ’nün kampus yapısıyla, akademik başarılarıyla, bilimsel buluşlarıyla, uluslararası ses getiren yayınlarıyla daha da fazla gündem belirleyen bir hale ulaşacağını kaydetti. Sadece bugünü değil geleceği de planlayan bir bakış açısıyla hayata geçirdikleri çalışmalarla üniversiteyi fizikî, teknolojik ve de akademik açıdan Türkiye’nin gelecek vizyonu doğrultusunda yeniden kurguladıklarını vurgulayan Alper, “Uludağ Üniversitesi’ni Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi arasına öğrencilerimiz, mezunlarımız, akademisyenlerimiz ve çalışanlarımız ile ele ele hep beraber ulaştıracağız. Mezun olan öğrencilerimiz artık hayatlarında bir dönem kapatıyor, yeni ve zorlu bir kulvara adım atıyorlar. Yüce Allah’tan yolunuzun açık, başarılarınızın daim olmasını diliyorum. Bilmeliyiz ki eğitim, okul hayatının herhangi bir aşamasında bitmiyor. Hem kişiler hem de kurumlar için yaşam boyu öğrenme dediğimiz süreç söz konusu” şeklinde konuştu.Törende öğrencilere seslenen UÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Tayar ise, üniversiteye bağlı 15 meslek yüksekokulunda toplam 21 bin öğrenci ve 289 akademisyen ile hizmet vermeye devam ettiklerini belirtti. Eğitim verdikleri branşlarının birçoğunda Türkiye’nin önünde yer aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Tayar, “Bugün ailelerin bizlere emanet ettikleri öğrencilerimizi, bileklerine taktığımız altın bileziklerle sizlere geri iade ediyoruz. O yüzden ben hocalarıma da teşekkür ediyorum. Verdikleri kaliteli eğitim sayesinde, öğrencilerimiz hemen Pazartesi günü işe başlayacak donanımdalar. Birçoğu da zaten meslek hayatına atışmış durumdalar. Hepsinin yolları açık olsun diyorum” diye konuştu.Açılış konuşmalarının ardından mezun olmaya hak kazanan 232 meslek yüksekokulu öğrencisi tek tek sahneye çağırılarak gerçek diplomalarını aldı. Törenin sonunda öğrenciler hep birlikte kep atarak mezun olmanın keyfini aileleriyle birlikte paylaştı.

BURSA/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN