Başkan Kuzu’dan belediye işçilerine yüzde 15 zam

Başkan Kuzu’dan belediye işçilerine yüzde 15 zam

Çanakkale’nin Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Çan Belediyesinde çalışan kadrolu işçiler için Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanlığı ile masaya oturdu

İşçilerin taban ücretlerine ve sosyal haklarına yapılacak zamlar ile ilgili görüşmelerin yapıldığı toplantıda belediye işçilerinin yüzünü güldürecek sonuca ulaşıldı.Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanlığı ile Çan Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi sonucu taban ücretlerde %12, sosyal haklarda %15 zam yapıldı.Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, “Çan ilçemizin güzelleşmesi için canla başla çalışan işçi arkadaşlarımıza yapılan bu zamlar helal olsun. Fazlasıyla hak etmişlerdir. İşçilerimiz ilçemiz ve vatandaşımız için alın teri dökmektedirler. Bizde alın terlerinin karşılığını verebilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Belediyemizde taşeron şirket altında çalışan işçi arkadaşlarımızı da Belediyenin kendi şirketine geçiriyoruz. Hep birlikte Çanakkalemizin en güzel ilçesi Çan’a daha iyi hizmet verebilmek için çalışacağız. Belediyemiz ve çalışanlarımıza hayırlı olsun. Sendika İl Başkanımıza da teşekkür ederim” dedi.Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz ise,"İmzalamış olduğumuz toplu iş sözleşmesinin yürürlüğe girmesiyle üyelerimizin taban ücretine %12, sosyal haklara da %15 oranında zam gelmiştir. İşçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını ödeyen, alın teri üzerinden pazarlık yapmadan toplu iş sözleşmesini imzalayan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’ ya Sendikam, şahsım ve Sendikamız üyesi işçilerimiz adına teşekkür ediyorum. İmzalanan toplu iş sözleşmesi Sendikamız üyesi işçilerimize ve Belediyemize hayırlı olsun” dedi.İmza töreni, Başkan Abdurrahman Kuzu’ya Hizmet-İş Sendikasınca 15 Temmuz Gazisi tarafından yapılan Türk Bayrağı işlemeli tablo hediye edilmesinin ardından sona erdi.

ÇANAKKALE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN