Biga’da Şeb-i Arus töreni yapılacak

Biga’da Şeb-i Arus töreni yapılacak

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Türk ve İslam aleminin en büyük alimlerinden Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 744’üncü yılı nedeniyle Biga Belediyesi’nce tören düzenlenecek

Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek tören, 12 Aralık Salı günü saat 19:30’da başlayacak. Tören, Öğretim Görevlisi Halit Kuşku ve Serkan Bozacı’nın hazırladığı ‘Mevlana öğretisi günümüzde yaşıyor mu?’ ve ‘Mevlevilik kıyafetleri ve enstrümanları’ konulu fotoğraf sergisinin açılışı ile başlayacak. Neyzen Hakan Can Demirci enstrümental ilahi ve ney dinletisi ile sergiye eşlik edecek.Saat 20:00’de salon programının açılışı gerçekleşecek. Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Biga Belediye Başkanı İsmail Işık konuşacak. Program Dr. Abdullah Ertaş’ın ‘Aşk Geceleri Mesnevi’ ve Divan-ı Kebir şiir dinletisi ile devam edecek. 21:00’de Tasavvuf Vakfı Kurucu Başkanı Mustafa Özbağ’ın Hz. Mevlana ve Aşk temalı konferansı başlayacak. 21:50’de Şeb-i Arus törenleri kapsamında Sema Zikr-i Şerif’i icra edilecek. Program duanın ardından ödül töreni ve plaket takdimi ile sona erecek.

ÇANAKKALE/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN