Kitap Festivali’nde Yazar Suat Turgut okurlarıyla buluştu

Kitap Festivali’nde Yazar Suat Turgut okurlarıyla buluştu

Çanakkale’de bir AVM’de gerçekleşen Gestaş Deniz Ulaşım sponsorluğundaki Kitap Festivali birbirinden değerli yazarları ağırladı

Kitap Festival’inde ’Adam olmuş çocuklar’ adlı çizgi roman yazı dizisi yazarı Suat Turgut okurlarıyla buluştu.6-15 Ekim tarihleri arasında bir AVM’de GESTAŞ’ın katkılarıyla, Ay Yıldız Kardeşliği Derneği ile birlikte düzenlenen Kitap Festival’inde birbirinden değerli yazarların yanı sıra 20’nin üzerinde yayınevi yer aldı. Yeni yetişen kuşağa, tarihte büyük işler başarmış Türk büyüklerini tanıtmak ve onları rol model olarak almalarını sağlamak için hazırlanan ‘Adam olmuş çocuklar’ adlı çizgi roman yazı dizisinin yazarı Turgut, Kitap Festival’inde açıklamalarda bulundu. Yazar Turgut, "Çizgi romanın büyük bir önemi var. Neden? Bildiğinizi, duyduğunuzu unutursunuz. Ama gördüğünüzü asla unutmazsınız. Çocuklarda kavramları görerek algılar. Çocuklar soyut kavramlardan çok, somut olarak elle tutulur gördüğüyle zihnini geliştirir. Mesela ’Adam Olmuş Çocuklar’ yapmışız. ’Adam Olmuş Çocuklar’da bir mesaj var. ’7’sinde neyse 70’inde de odur’ diyen atasözünü hatırlayın. 7’sinde eğitimin yüzde 75 temel taşları örülmüş olur. Çocuk içe kapanıksa büyüdüğünde de içe kapanık. Çocuk cesursa, büyüdüğünde de öyle olur. Çocuk sorgulayan bir çocuksa, büyüdüğünde de sorgulayan bir insan olur. İşte ’Adam Olmuş Çocuklar’ daki hedefimiz bu; ilk kayıtların doğru algılanması. Mesela Fatih Sultan Mehmet’i çizmişiz, Fatih Sultan Mehmet’le çocuk büyük düşünmeyi öğreniyor, vazgeçmemeyi öğreniyor, imkansız yoktur kavramını öğreniyor. Amacına ulaştığı zamanda, güçlü olduğu zamanda adil kalması gerektiğini biliyor" ifadelerini kullandı.Yeni yetişen kuşağa, tarihte büyük işler başarmış Türk büyüklerini tanıtmak ve onları rol model olarak almalarını sağlamak için hazırlanan ’Adam olmuş çocuklar’ adlı çizgi roman yazı dizisiyle Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Alparslan gibi kahramanların yanı sıra Aziz Sancar, Biruni, İbn-i Sina, Farabi gibi bilim kahramanları da çizgi romanlarda hayat buldu.

ÇANAKKALE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN