Lapseki’de ’Kudüs’ tepkisi

Lapseki’de ’Kudüs’  tepkisi

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması adımına karşı AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından basın açıklaması düzenlendi

Kılınan Cuma Namazı sonrasında Tarihi Çınaraltı Meydanında bir araya gelen teşkilatı üyeleri İsrail ve ABD yönetimine tepki gösterdi. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer, yaptıkları açıklamada Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblegahı olduğuna dikkat çekerek oynanan oyunların birlik ve beraberliği daha da arttıracağına değindi. Teşkilat adına basın açıklaması yapan Recep Bulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beyanatını hatırlatarak, "Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir" dedi. Alınan kararların İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttıracağını ifade eden Bulan, kararın yok hükmünde olduğunun altını çizdi. İslam Birliği Teşkilatına da seslenen Bulan, " Dünyadaki tüm Müslümanların İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan ABD’nin bu kararı dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

ÇANAKKALE/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN