Troia’yı bir yılda 329 bin kişi ziyaret etti

Troia’yı bir yılda 329 bin kişi ziyaret etti

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Troia Ören Yeri’ni geçen yıl 329 bin 258 kişinin ziyaret ettiğini söyledi

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında kentteki müze ve ören yerlerine yapılan ziyaretçi sayılarını paylaştı. 2023 yılındaki turist sayısı ve elde edilmesi planlanan gelir hedeflerini de aktaran Dokuz, 2018 Troia Yılı çalışmalarının ivme kazandığını söyledi. Troia Ören Yeri’ni 2017 yılında 329 bin 258 kişinin ziyaret ettiğini belirten Dokuz, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı ören yerlerinde 4’ncü sırada olduklarını kaydetti. Hedeflerinin ziyaretçi sayısını en kısa sürede 500 bine çıkarmak olduğunu belirten Dokuz, çalışmaları hızlandırarak bu rakamları 1 milyona taşımak istediklerini söyledi.Cumhuriyetin 100’ncü yılında turizmdeki hedeflerinin 50 milyon turist olduğunu ifade eden Dokuz, "2017 yılında Türkiye’ye 32,5 milyon turist geldi. Bu turistler 27 milyon TL gelir bırakmış. 2018 yılındaki hedef 36 milyon turist, 34 milyar dolar gelir. Cumhuriyetin 100’ncü yılında turizmdeki hedeflerimiz 50 milyar dolar gelir, 50 milyon turist. Bu rakamlarla ve bu değerlerle Çanakkale olarak başta Troia, Assos, karşıda Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Apollon, Alexandria Troas, Kazdağları, Gökçeada, Bozcaada gibi birçok turizmdeki destinasyonlarımızla birlikte Türkiye’nin 50 milyar dolar gelir ve 50 milyon turist hedefine 2023 yılında ulaşabilmesine katkı sağlayacak potansiyele sahiptir. İnşallah önümüzdeki süreçte biz bu kültür varlıklarımızın ayağa kaldırılmasıyla, Troia Müzemizin açılmasıyla, Assos Ören Yerimizin çevre düzenlemesinin bitmesiyle, tarihi Gelibolu Yarımadası’na yapılan yatırımlarla birlikte bu rakamlara ulaşacağımızı ümit ediyoruz" dedi.

ÇANAKKALE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN