Başkan Boz: "90 bin insanın sağlığı belediye başkanlığımdan daha kıymetli"

Başkan Boz: "90 bin insanın sağlığı belediye başkanlığımdan daha kıymetli"

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Güldürcek Barajı’ndan gelen içme suyunun Çankırı’ya ne şekilde ve nasıl getirildiğini basın mensuplarına yerinde gösterdi

Son dönemde içme suyu hakkında çıkarılan iddialara da net şekilde cevap veren Başkan Boz, "Halkımız bize ve suyumuzla ilgili yaptırdığımız analizlere güvensin. Halkımızın sağlığını tehdit edecek bir suyu zaten çeşmelerimizden akıtmayız. 90 bin insanın sağlığı, belediye başkanlığımdan daha kıymetli" dedi.Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz son zamanlarda Çankırı gündemini sarsan su sorunu hakkında basın mensuplarıyla Güldürcek Barajı’nda bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.Başkan Boz yaptığı açıklamada, "Çankırı merkezde birkaç gün süreyle içme suyumuzun renklenmesi durumu çözülmüş, hâlihazırda çeşmelerden akan suyumuzda renk olayı kalmamış olmasına ve halkımızın sağlığını olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir süreç yaşanmamasına rağmen bazı çevrelere sosyal medya kullanmak ve halk arasında söylentiler çıkarmak sureti ile asılsız söylentilere devam edilmektedir. Gerçeği yansıtmayan iddiaların dillendirilmesi sebebi ile kamuoyunun doğru bilgi almasının gerektiği görülerek ilgili konu hakkında doğru bilgilerin paylaşılması ihtiyacı duyulmuştur" ifadelerini kullandı.“90 bin insanın sağlığı belediye başkanlığımdan daha kıymetli”“90 bin insanın sağlığı belediye başkanlığımdan daha kıymetli” diyen Başkan Boz, "Bu süreçte; halkımızın sadece yetkili merciler tarafından yapılan resmi açıklamaların dışında kaynağı ve amacı kuşkulu hiçbir bilgi ve paylaşıma itibar etmemelerini önemle rica ediyorum. 90 bin insanın sağlığı benim Belediye Başkanlığımdan daha kıymetlidir" şeklinde konuştu.Başkan Hüseyin Boz, basın toplantısının ardından yerel ve ulusal basın temsilcilerine arıtma tesisinin otomasyon ve kontrol merkezini, kimya analiz laboratuvarını, mikrobiyoloji laboratuvarını, kaskat havalandırma, hızlı ve yavaş karıştırıcı ünitelerini, durultucu, hızlı kum filtrelerini, klor temas tankı ile depoyu gezdirdi.

ÇANKIRI/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN