Başkan Dinç yabancılara Çankırı’yı anlattı

Başkan Dinç yabancılara Çankırı’yı anlattı

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, proje çalışmaları için şehre gelen Slovakya, Romanya ve Bulgaristan temsilcilerinden oluşan 20 kişilik heyete Çankırı’yı anlattı

Erasmus+ Programı 2016 teklif çağrısı Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projeleri kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ve Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatör olduğu “Developing the Capacity of Pre-School Education (Okul Öncesi Eğitim Kapasitesinin Geliştirilmesi)” projesi için Çankırı’ya gelen yabancı ortaklar, Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi ile Dr. Kamil Rıfkı Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi’ni gezdi.Medresede Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç tarafından ağırlanan misafirlere Çankırı tarihi ve kültürü hakkında bilgi verildi. Konuklara ıhlamur ve gözleme ikramı yapılıp ney dinletisi gerçekleştirildi. Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’nin tarihi odalarını gezen katılımcılar, Çankırı kültürüne hayran kaldı.Başkan Dinç, “Çankırı’yı tanımak Anadolu’yu tanımaktır. Şehrimizde bir tarih gizli. Bu saklı hazineleri gün yüzüne çıkarmak ve nesilden nesile yaşatmak için büyük çaba gösteriyoruz” dedi.Slovakya, Romanya ve Bulgaristan’dan gelen konuklar arasından ülkeleri adına konuşan temsilciler, tarihi ve kültürel değerlere gösterdiği saygıdan ve verdiği emekten dolayı Dinç’i tebrik etti. Yabancı konuklar, ülkelerine döndüklerinde anlatıp göstermek üzere tarihi mekanları bol bol görüntüledi.

ÇANKIRI/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN