Çankırılı Kadınlar Astarlızade Hilmi Efendi ve Hacı Sabiha Anne’yi andı

Çankırılı Kadınlar Astarlızade Hilmi Efendi ve Hacı Sabiha Anne’yi andı

Çankırı Belediyesi, Çankırı’nın manevi önderlerinden Astarlızade Hilmi Efendi ve gelini Hacı Sabiha Anne’yi ölüm yıl dönümünde andı

Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa yaklaşık 300 kadın katıldı. Belediye tarafından organize edilen "Astarlızade Hilmi Efendi ve Hacı Sabiha Anne Anma Programı" Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Düzenlenen programda Astarlızade Hilmi Efendi’nin ölümünün 56. yıl dönümü ile gelini Hacı Sabiha Anne’nin ise 8. yıl dönümü anıldı.Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’nın büyüklerinin inanılmaz hazineler bıraktığını söyleyerek tasavvuf öğretisini çağdaşlaştırarak günümüze taşıyan Astarlızade Hilmi Efendi ile Gelini Hacı Sabiha Anne’nin bu öğretilerinin ve eserlerinin bilinmesi, kayıt altına alınması, yaşatılması ve aktarılması için bilimsel çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Dinç, Astarlızade Hilimi Efendi Camii ve Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi projelerini hayata geçirerek manevi iki önderin isimlerini layığı ile yaşatmaya devam ettiklerini ifade etti. Kadınların sadece toplumu değil tüm dünyayı değiştirecek kudrete sahip olduklarını belirten Dinç, "Kadınlar, bir coğrafyanın kaderini değiştirecek bireyler yetiştirebilirler. Bu yüzden hanımların eğitimlerini ve donanımlarını sağlamak Merhum Sabiha Anne’nin amaçlarının başında geldi. Bizlere düşen görev ise onların ortaya koyduğu düşünceyi anlamak ve anlatmak" diyerek belediyenin programlarına ilgi gösterdikleri için Çankırı’da yaşayan kadınlara teşekkür etti.Hilmi Efendi’nin torunu, Sabiha Anne’nin oğlu Hilmi Astarlı da yaptığı kısa konuşmada "Manevi önderlerimizin feyzi bereketinden faydalanmayı Allah bize de nasip etsin" diyerek kazandırdığı merkezlerde dedesinin ve annesinin isimlerini yaşattığı için ailesi adına Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç’e teşekkürlerini iletti.Merhume Sahiba Anne’nin manevi kızı Arzu Kedersiz’in Sabiha Anne ile olan anılarının da yer aldığı anma programı; Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından manevi önderler ve şehirlerimiz için yapılan hatim duası ile son buldu.

ÇANKIRI/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN