Çankırılı öğrenciler, İgilizce’yi pratik yaparak öğreniyor

Çankırılı öğrenciler, İgilizce’yi pratik yaparak öğreniyor

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından yapılan "Touch English" projesi kapsamında öğrenciler farklı mekanlarda İngilizce konuşarak dil becerilerini geliştirdi

İngilizce Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Bekir Somuncu yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimiyle iş birliğiyle Touch English projesini yürütmekteyiz. Kasım ayında başladığımız projenin her ay farklı etkinlikleri yapıldı. Daha önceki aylarda konuşma aktiviteleri karaoke etkinlikleri öğrencileri konuşmaya sevk edici etkinlikler yapıldı. Projeye başlangıçtaki amacımız İngilizce öğretiminin yapıldığını her zaman söylenilen çocuklara İngilizce öğretiyoruz ama üretemiyoruz şeklinde bir algı vardı. Bu algının gerçek olup olmadığını araştırmak, aynı zamanda çocuklarımıza İngilizce konuşma olan sağlayacak imkanlar oluşturmak istedik. Çeşitli sosyal ortamlarda bulunmalarını sağlayarak İngilizce konuşmaları için olanak sunduk. İl merkezinde bulunan her okuldan ikişer öğrencinin seçilmesiyle meslek liseleri de dahil olmak üzere katılım sağlandı. Projede şu anda 25 tane öğrencimiz görev alıyor" dedi.Somuncu, etkinlikle ilgili bilgi vererek, "Projemizin sondan bir önceki etkinliği İngilizce oryantrig etkinliği bizim açımızdan ilk ve orijinal bir etkinlik. Daha önce uygulanmış bir örneğine de rastlamadık bunun. Öğrencilerimize şehir içinde çeşitli görevler vererek İngilizce konuşmasını sağlayacak farklı görevler olacak. Yarış gibi parkur gibi olacak. İş görüşmesinden internet aboneliğine kadar farklı görüşmeler olacak. Öğrenciler bu günü farklı bir şekilde değerlendirecekler. Bir sonraki ay da İstanbul gezisi olacak. Orada da öğrenciler bir turist kafilesiymiş gibi İstanbul’u gezecekler. Yabancı turist rehberi eşliğinde. Aktivitelerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.Öğretmen evinde toplanan öğrenciler daha sonrasında Karatekin Parkı’na geçerek ilk görevlerine başladı. 5 grup olan öğrenciler il merkezinde çeşitli yerlere giderek ve kendi aralarında dahil olmak üzere etkinlik sonuna kadar İngilizce konuştu.Etkinliğe başlayan öğrencilerle hatıra fotoğraflı çektiren İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, "Hiç Türkçe konuşmadan hem cadde de hem iş yerlerinde böyle bir çalışma sergilemenizden ötürü hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Uzun zamandır emek veriyorsunuz bugün sahaya iniyorsunuz nelerle karşılaşacağınızı akşam göreceğiz. Katılan tüm öğrencilere başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.Projeye katılan 9. sınıf öğrencisi Merve Özün, "Çok eğlenceli çok hareketli çok güzel bir proje. Daha iyi İngilizce konuşmamızı sağlıyor ve aktivite yapmış oluyoruz. Dolayısıyla zamanımızı boşa harcamamış oluyoruz. Çok heyecanlı oldu çok koştuk. Görevlerimizi tamamlarken zorlanmadık" şeklinde konuştu.

ÇANKIRI/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN