Şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beraatları verildi

Şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beraatları verildi

Çankırı’da düzenlenen törende Şehitler Atıf Günkan, Cumali Akman ve Medet Ekizceli’nin yakınları ile Gaziler Selahattin Karayel ve Abdullah Bahçeci’ye Devlet Övünç Madalyası ile Beraatları verildi

Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesinde gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunduktan sonra Hafız Şevki İpek tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Devlet Övünç Madalyası ve Beraatı’nı almaya hak kazananlar için göndermiş olduğu mesajı okundu.Türk Silahlı Kuvvetlerinin hazırlamış olduğu tanıtım filminin gösterildikten sonra İsmet İnönü Ortaokulu öğrencilerinden Hüseyin Batuhan Yeniköse tarafından Bayrak Şiiri okundu.Şehitler için Çankırı Müftü Vekili Abdullah Sağır tarafından dua edildi. Yapılan dua sonrasında Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, “Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünün korunmasına devletimizin yücelmesinde üşütün gayretleri ve fedakarlıklarıyla katkıda bulunanlara ve bu uğurda canlarını feda edenlere verilen devlet övünç madalyası beraatını, Cumhurbaşkanımız adına şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize takdim etmek üzere bugün bir araya geldik” dedi.Vali Aktaş konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz, bugün gurur ve hüznü bir arada yaşıyorlar. Şehitlik ve gazilik makamlarına bu dünyada bir değer biçmenin mümkün olmadığı hepimizin malumudur. Herkese nasip olmayan makamlardır bunlar. Vatan sağolsun diyerek bu ülke bu millet için en büyük fedakarlığı sizler gösteriyorsunuz. Bu çok yüce bir iştir, sizlerle iftihar ediyoruz. Şehitlerimiz, onların bizlere emaneti olan aileleri ve gazilerimiz her zaman başımızın tacıdır, başımızın üzerindedir. Türk milleti şehitlerimizi ve gazilerimizin daima değerini bilmiştir ve bilmeye devam edecektir. Devletimiz her zaman şehit yakınları ve gazilerimizin yakınında ve hizmetindir. Bizler şehitlerimizin emanetine ve gazilerimize kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizi geleceğe en güçlü bir şekilde taşımaya çalışıyoruz. Sizler ebediyete irtihal etmiş şehitlerimizin anneleri, babaları, eşleri, çocukları ve gazilerimiz olarak bu övünç madalyalarına layık görülen kişilersiniz. Bugün vatan için milletimiz için canlarını ortaya koyan değerli insanların onların aileleri ve hepimizin guru günüdür. Devletimizin ve milletimizin bir vefa sembolü olarak sizlere takdim edeceğimiz madalya ve beraatın nesilden nesile gururla kıvançla aktarılmasını temenni ediyorum.”Cumhurbaşkanı adına Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş tarafından Devlet Övünç Madalyası ve Beraatı Şehit ailelerine ve gazilere takdim edildi.Programda Gazi Selahattin Karayel’in çocuğu ilgi odağı oldu.Programa ayrıca, AK Parti Milletvekilleri M. Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, İl Garnizon Komutanı Piy. Alb. Oğuz Çiçek, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy ve idari amirler, siyasi parti vem STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

ÇANKIRI/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN