TKDK’nın 100 bin istihdam hedefi

TKDK’nın 100 bin istihdam hedefi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Çankırı İl Koordinatörü Emre Akbıyık, “Kurumumuzun 2014-2020 yılları için belirlemiş olduğu stratejik hedeflerin başında, IPARD programı çerçevesinde kullandırılacak toplam 1 milyar 45 milyon avro tutarında hibe ile 100 bin kişiye yeni istihdam oluşturulması gelmektedir” dedi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Çankırı İl Koordinatörlüğü günlük 15 ton süt işleme kapasiteli tesisin kurulumu için hibe sözleşmesi imzaladı. TKDK Çankırı İl Koordinatörlüğü hibe almaya hak kazanan proje sahipleri ile sözleşme imzalamaya devam ediyor. Bu çerçevede 30 Mayıs Salı günü TKDK Çankırı İl Koordinatörlüğü hizmet binasında özel bir şirket ile hibe sözleşmesi imzalandı. İmza törenine, proje sahibi firmanın temsilcileri ve TKDK Çankırı İl Koordinatörü Emre Akbıyık’ın yanı sıra İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Nisan ayı toplantısının ardından kurum çalışmaları hakkında bilgi almak üzere hizmet binasında bulunan Çankırı Valisi Mesut Köse katıldı. Vali Köse’ye proje hakkında kısa bilgiler aktaran İl Koordinatörü Akbıyık, verilecek olan hibenin Çankırı’da bugüne kadar bir proje için ödenmiş en yüksek hibe olduğunu aktardı.Çankırı Kurşunlu ilçesinde kurulacak olan tesisin günlük 15 ton süt işleme kapasiteli olduğunu açıklayan Akbıyık şunları söyledi: “Firma, Çankırı üreticisinden topladığı sütleri işleyerek, ayran, yoğurt, beyaz peynir, lor peyniri, krema ve kaşar peyniri üretimi planlanmaktadır. Toplam kapalı alanı 4.184,5 m2 olarak planlanan yatırım idari bina, işleme tesisi, soğuk hava depoları gibi bölümlerden oluşmakta olup, projenin yatırım tutarı yaklaşık 8 milyon TL, alacağı hibe tutarı ise 4 milyon TL civarındadır.”Hedef 100 bin istihdamTKDK çalışmaları hakkında da bilgi veren Akbıyık, “Kurumumuzun 2014-2020 yılları için belirlemiş olduğu stratejik hedeflerin başında, IPARD programı çerçevesinde kullandırılacak toplam 1 milyar 45 milyon avro tutarında hibe ile 100 bin kişiye yeni istihdam oluşturulması gelmektedir. Bugün imzaladığımız sözleşme ile yatırım tamamladığında daimi olarak 26 kişiye istihdam sağlayacak projenin önemli detaylarından birisi de istihdam edilecek personelin en az yüzde 30’unu kadın kontenjanı olarak belirlenmiş olmasıdır” diye konuştu.

ÇANKIRI/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN