Üniversitedeki yangının çıkış anı güvenlik kameralarına yansındı

Üniversitedeki yangının çıkış anı güvenlik kameralarına yansındı

Dün Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinin Müzik Odasına yangın ihbarı üzerine itfaiye ekipleri olay yerine intikal etmişti

Yangının kısa bir süre içerisinde büyümesi güvenlik kameralarına yansıdı.Çankırı İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, ÇAKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik odasında çıkan yangın hakkında açıklamalarda bulundu.Semerci, “Dün saat 11.30 sıralarında Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yangın ihbarıyla ekiplerimiz hemen harekete geçtiler. Pencerelerde mahsur kalan insanları bina içerisinde mahsur kalan kişileri kurtarmak için girişimde bulunduk. Sömestir tatilinde dışarıya gidemeyen de 30 civarında öğrencinin de lavabolarda toplanmış vaziyette olduklarını gördük ve tahliyelerini gerçekleştirdik. Yangının çıkış mahalline gittiğimiz zaman önce bulgulara bakarız sonra da yangın raporunu yazarız. Oda içerisinde bulunan görevlilerden bilgi almak amacıyla kendilerine ulaştık, bu kadar kısa süre içerisinde nasıl meydana geldi diye sorduk. Bizim ilk tespitimiz spiral makinesiyle çalışan iki görevlinin parlayıcı patlayıcı benzin, boya veya tiner şeklinde madde ile temas ettiğini ve oda içerisinde bir parlama meydana gelebileceğini düşündük. Ancak bu görevliler böyle bir parlayıcının içeride olmadığını biz kendimizi odadan dışarıya zor attık dediler" dedi."Meslek hayatımda ilk defa karşılaştığım bir olay”Semerci, meslek hayatında ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını ifade ederek, “Kamera ile bu odanın görüntüsünü aldıktan sonra belki de meslek hayatımda ilk defa karşılaştığım bir durum gözlemledim. Genelde sinemalarda ve müzik salonlarında gürültünün dışarıya verilmemesi için akustik sünger adı altında bir malzeme kullanılmış burada. Yalıtım sistemi olarak. Yetkililerle görüştüğümde bu süngerlerin 100 derece ısıya dayanıklı olduğu söylendi biz de buralarda kullandık denildi” diye konuştu.İtfaiye Müdürü kullanılan akustik süngerin insanların toplu bulunduğu ortamlarda olduğunu aktararak konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Görüntüyü seyrettiğim anda spiral çalıştıktan 5 saniye içerisinde odanın içerisinde her taraftan bir parlama meydana geldiğini gördük. Bu malzemenin kısa süre içerisinde parlayabileceğini ve kullanıldığı yerlerin çok riskli insanların toplu vaziyette bulunabildiği sinema salonları özellikle, bu konuyu hemen imar ve çevre ve şehircilik müdürlüğümüz ile intikal ettirdik. Kendileri de görüntüleri seyrettikten sonra bakanlıktan gerekli testlerini yaptıralım, belki de yasaklanmaya kadar gidebilecek tarzda bir önlem alma çarelerini bulalım şeklinde ifade ettiler. Biz de Çankırı içerisinde bunların kullanıldığı yerlerle ilgili de Türkiye genelindeki tüm itfaiyeci arkadaşlarla da paylaştım, paylaşmaya da devam ediyorum, bu konuyla ilgili acilen bir önlem alınması gerektiği kanısına vardık.”

ÇANKIRI/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN