Yöresel masalların değerlendirilme süreci başladı

Yöresel masalların değerlendirilme süreci başladı

Çankırı Belediyesinin geleneksel sözlü kültürü nesilden nesile aktarmak ve yaygınlaştırmak için il sınırındaki tüm okullarda başlattığı “Yöresel Masal Yarışması”na katılan masalların değerlendirilme süreci başladı

Belediye Başkanı İrfan Dinç, yarışmanın sonucunu merakla beklediklerini belirterek, “Bu yarışma ile yöresel kültürümüze büyük bir katkı sağlayacağız ve gelecek nesillere aktarılması noktasında büyük bir paya sahip olmanın gururunu yaşayacağız” dedi.Geçen hafta “Yöresel Masal Yarışması”nın değerlendirilme sürecine ait esasları Halkbilimci Zeynep Perihan Dinç Başkanlığında belirleyen jüri üyeleri, yarışmaya katılan 121 masalı değerlendirmeye başladı. Çankırı Kent Konseyi Başkanı ve Okul Müdürü Muzaffer Derelli, Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği (ÇAYASAD) Başkanı Yüksel Aslan, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Başkanı Yrd. Doç. İbrahim Akyol, Dr. Kamil Rıfkı Urga Araştırmaları Merkezi Başkanı Araştırmacı Yazar ve Şair Sadık Softa, Çankırı Masalları üzerine tez yapmış Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Ahmet Aslan, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emine Satı Sarıkaya, Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışman Şaduman Akkaya, Sınıf Öğretmeni Aysun Özkan’dan oluşan komisyonun, teslim edilen masalların özellikle yöresel özellikler taşımasına ve özgün olmasına dikkat ettiği bildirildi. Komisyon Başkanı Zeynep Perihan Dinç, masalların tamamının titizlikle değerlendirileceğini belirterek önümüzdeki hafta içerisinde sonuçların ilan edileceğini ifade etti.

ÇANKIRI/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN