Çin, yabani hayvan ticaretini yasakladı

Çin, yabani hayvan ticaretini yasakladı

Çin, binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün hızla yayılması nedeniyle, yabani hayvanların ticaretini yasaklama kararı aldı.

Çin’de hızla yayılmaya devam eden koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 592’ye yükseldi. Salgına karşı önlemler alınırken Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi (NPC) ulusal ve küresel sağlığı korumak amacıyla, virüs salgını son bulana kadar yabani hayvanların ticaretinin yasaklandığını duyurdu.

'TÜKETİLMESİNİ TAMAMEN DURDURMAYI AMAÇLIYORUZ'

Komite tarafından yapılan açıklamada, "Bu yasakla vahşi hayvanların tüketilmesini tamamen durdurmayı ve yasa dışı hayvan ticaretini engellemeyi hedefliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz günlerde Çinli sağlık yetkilileri, virüsün Wuhan kent pazarında satılan yabani hayvanlardan geçmiş olabileceğini ifade etmişti.

Öte yandan Çinli yetkililer daha önce de SARS virüsünün yabani hayvanlardan kaynaklandığını belirterek, bu hayvanların ticaretini yasaklamıştı. Ancak ülkede yabani hayvanların ticareti kısa süre önce yeniden başlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN