Bilim projesinde imzalar atıldı

Bilim projesinde imzalar atıldı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından desteklenen “Geleceğin Bilim İnsanları Bilimsel Proje Hazırlıyor Projesi”nin protokolü imzalandı

Proje imza töreninde bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak, bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinliklere ilgiyi artırarak ülke genelinde yaygınlaştırmak ve teşvik etmek Bakanlığımızın desteklediği bir konudur. Bu nedenle geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip yeteneklerini geliştirmek amacıyla bilimsel proje yarışmaları ve bilim fuarları gerçekleştirilmektedir.Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak diğer teknik destek projemiz olan ‘STEM Eğitici Eğitimi Projesi’ne 48 öğretmenimiz ile başlamış bulunmaktayız. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarına bu sene 113 okulumuz 2 bin 300 proje hazırlamıştır. 4007 Bilim Şenliği çalışmaları devam etmektedir.Bu protokol ile hayata geçecek olan “Geleceğin Bilim İnsanları Bilimsel Proje Hazırlıyor Projesi” ile de TÜBİTAK 2204 alanında öğretmenlerimizin proje yeterliliklerini artırmak istiyoruz. Projeye 20 Fen ve Matematik, 20 de Sosyal Bilimler olmak üzere toplam 40 öğretmenimiz katılacaktır. Eğitimler 12 saati teorik 28 saati ise atölye çalışması olarak gerçekleşecektir. Eğitime verdikleri destekten dolayı OKA İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın’a teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇORUM/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN