Çorum Belediyesi’nde 1277 işçi kadrosu için müracaat etti

Çorum Belediyesi’nde 1277 işçi kadrosu için müracaat etti

Çorum Belediyesi’nde çalışan taşeron işçilerin de faydalanacağı KHK düzenlemesinde işçi statüsüne geçiş süreci devam ediyor

1277 taşeron işçinin 11 Ocak’a kadar başvurularını yaptığını belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum Belediyesi ve Çorum Valiliğinden oluşan tespit komisyonu evraklarda incelemelerini yaptı. 1236 kişinin başvurusu kabul edildi. 41 kişinin ise emeklilik durumu, KHK ile belirtilen tarihten sonra işe girme, araç ile birlikte çalışan işçiler ve belediye şirketinde çalışanların başvuruları ise tespit komisyonu tarafından kabul edilmedi. Başvuruları kabul edilmeyen işçilerimiz Valilikçe oluşturulan itiraz komisyonuna dün itibari ile itirazlarını yaptılar. Komisyon bu hafta içerisinde itirazların sonucunu açıklayacak ve verdiği karar kesin karar olarak kabul edilecek" dedi.Sürecin aşamalarını personelimize ait kurumsal web sayfamızdan ilan ettik diyen Belediye Başkanı Zeki Gül, “Listelerin yayınlanmasının ardından taşeron sınavı 3 Mart-22 Mart tarihleri arasında yapılacak. 4 Nisan’a kadar da geçişler tamamlanmış olacak. Ayrıca ilgili kurumlar başvurusu kabul edilen 1236 kişinin güvenlik soruşturmasına da devam ediyor. Taşeron personelimizin aktarılacağı Çorum Belediyesi Personel Anonim Şirketimizin kurma kararını Şubat ayı meclis toplantımızda almıştık. Bu konuda da çalışmalarımızın sonuna geldik. Şimdiden personellerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

ÇORUM/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN