Kargı müftülüğü köylerde sohbet toplantısı düzenliyor

Kargı müftülüğü köylerde sohbet toplantısı düzenliyor

Kargı İlçe Müftülüğü uzun kış gecelerini değerlendirmek için ilçe ve köylerdeki kıraathaneleri ziyaret ederek halkla buluşma günleri düzenliyor

Kargı İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız’ın önderliğinde ilçe vaizi Mehmet Yılmaz ve merkez cami din görevlisi Bayram Demir’le birlikte merkez Çukuraluç köyü cami cemaati ve Köy kıraathanesinde vatandaşlara hitap ettiler. Sohbete AK Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Yıldız’ın da katıldı.İlçe müftüsü Mehmet Yılmaz, halka hizmet için var olduklarını ve halkın her kesimine kardeş gözüyle baktıklarını belirterek, bize gelemeyen kardeşlerimizin biz yanlarına gideceğiz’’ dedi.Köylerde bu tür sohbet ve ziyaretlere devam edeceklerini belirten Kargı Müftüsü Mehmet Yıldız, "Son zamanlarda kadına uygulanan şiddet, İslam ile Müslüman ile özdeşleşemez. Bu tür vahim olayların son bulması için herkesin gayret göstermesi gerekir. Biz halkımızın bilinçlenmesi için müftülük olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya hazırız" şeklinde konuştu.İlçe vaizi Mehmet Yılmaz’da halkı kutsal beldeler hakkında bilgilendirdi. Özellikle Kudüs ve mescidi Aksa’ya sahip çıkılması gerektiğini, umre ve seyahatlerin de Kudüs üzerinden yapmanın da bir destek olduğunu söyledi.Yılmaz, Halil Rifat Paşa’nın bir sözünü hatırlatarak ’Gidemediğin yer senin değildir’ ilkesini de göz önünde tutulmasını gerektiğini, halkı tarım ve hayvancılık konusunda Yusuf süresini örnek olarak vererek kalkınmanın temeli insanı yaşatmaktan geçtiğini vurguladılar.Merkez cami Din Görevlisi Bayram Demir’in okuduğu Kur’an-ı Kerim, ilahiler ve sonunda yapılan dua ile program sona erdi.

ÇORUM/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN