Kargı müftülüğü’nden Afrin harekatına destek

Kargı müftülüğü’nden Afrin harekatına destek

Kargı Müftüğü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e başlatmış olduğu harekata destek vermek amacıyla yaklaşık 100 kişilik personelle Kargı İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelerek dua etti

Din görevlileri tarafından Kuran-ı kerim okunmasının ardından cephede savaşta olan Türk ordusuna muzaffer olmaları için dualar edildi. Ayrıca harekat sırasında şehit olan askerlerinde ruhlarına dualar edildi.’ Türk ordusu islamın son ordusudur’Programda bir konuşma yapan Kargı Müftüsü Mehmet Yıldız, "Biz bu topraklarda bin yıldır varız. Bu topraklar da düşman eksik olmuyor. Bizi bu topraklardan atmak istiyorlar ancak atamıyorlar. Çünkü imanımız, birliğimiz beraberliğimiz var, vatan aşkımız var, şaadete olan özlemimiz var. Televizyonlarda görüyoruz milletimiz adeta birlik ve beraberlikle kilitlendi. Elleri şiş tutan kadınlarımız Mehmetçiğe bereler örüyor, esnafımız bağış yapıyor. Bizde ne yapabilir diye düşündük. Manen ordumuzun ve askerimizin yanında olduğumuzu göstermek için Allah’ın kelamını tilavet ettik ve şehitlerimizin ruhlarına bağışlamak için buraya geldik. Kaymakamımız ve komutanımızın şahsında taziyelerimizi arz etmek için geldik. Şehitlerimiz hepimizin ortak değeridir. Hepimizin milletçe başı sağolsun. Allah ordumuzu yurdumuzu her türlü tehlikeden muhafaza eylesin. Bu ordu islamın son ordusudur. Nerede bir mazlum var Mehmetçik orada Türk insanı orada. Dolayısıyla bizden başka yok. İnşallah Allah bize hidayetini nasip etsin’’ dedi.’Milletimizin duaları bizimle’Kargı İlçe Jandarma Komutanı J. Tğ. Tayfun Köksal’da ziyaretin çok anlamlı olduğunu belirterek Kargı Müftüsü Mehmet Yıldız ve din görevlilerine teşekkür etti.Türk halkının her zaman ordusunun yanında olduğunu hatırlatan Köksal, "Halkımızın güven ve desteğini herzaman yanımızda hissediyoruz. Dualarının bizlerle olduğunu biliyoruz. Bugün Kargı Müftülüğü’müz tarafından yapılan bu güzel organizasyondan dolayı başta Kargı Müftümüz Mehmet Yıldız bey olmak üzere tüm müftülük personeline Türk Silahlı Kuvvetlerimiz adına teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.’Dünya’da böyle bir ordu daha yok’Kargı Kaymakamı Emre Çifci ise, "Yeryüzünde başka bir ordu yoktur ki teröristlerle bu kadar mücadele etsin ve insan haklarına bu kadar saygı göstersin. Dünyada böyle bir ordu daha yok. Bu nedenle ordumuz, güvenlik güçlerimiz bizim gurumuzudur, gurur kaynağımızdır. Bizlerde onlar için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Onlar orada evinden, anasından yarinden uzak mücadele veriyorlarsa bizlerde burada sıcak yataklarımızda yatamayacağız. Gerekirse uyumayacağız. Ağzımızdan dua eksik olmayacak. Bizim üstümüze düşen budur. Tüm Türkiye seferberlik halinde. Herkesin elinden gelen farklı şeyler var. Allah ordumuzun kılıcını kesin eylesin. Hepinizden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.Programın sonunda İlçe Jandarma Komutanlığı personeli tarafından ziyaretçilere çeşitli ikramda bulunuldu.

ÇORUM/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN