Telefon telleri kopunca dünyayla iletişimleri kesildi

Telefon telleri kopunca dünyayla iletişimleri kesildi

Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı Konaca köyünde çürüyen telefon direklerinin yıkılmasıyla kopan hatlar nedeniyle telefonlar ile internetin kesilmesine sebep oldu

Köydeki telefon direklerinin yıkılmasıyla yaklaşık 6 aydır yerde olan kabloların kopması sonucunda Konaca köyünün dünyayla iletişimi kesildi.Köylüler problemin giderilmesi için yetkililerden destek bekliyor. Telefon kablolarının kopuk olduğu için iletişimde sorun yaşadıklarını dile getiren Lütfü Ünver, "Şikayetçiyiz. Görevlilere söylüyoruz. Buraya geliyorlar ancak tamir yapmıyorlar. Daha önce ev telefonlarımız vardı. Köylüler iletişim sağlayamadığı için telefonlarını kapatmak zorunda kalıyor. Telefonu açık olanlarda ulaşamıyor. Biz görevlilerden şikayetçiyiz. Ya iletişim yapacağız. Ya da santrali söküp götürsünler. 6 köyün santrali buraya bağlı. 6 köyün hepsi de şu anda mağdur" dedi.Telefonunun 2 aydır bozuk olduğunu dile getiren Nazik Özüdoğru adlı kadın ise "Çocuklarımla telefonla görüşemiyorum. Kimseye telefon açamıyorum. Kimse de beni arayamıyor. Telefonum 6 aydır çalışmıyor. Hastayım. Gelenim gidenim yok. Telefonumun yapılmasını istiyorum" şekilde konuştu.Köy Muhtarı Mustafa Çalışkan da yıllardır sorunun aynı olduğunu ileri sürerek, "Yıllardır bu böyle. Telefon telleri yerlerde geziyor. Bazı yerlerde ağır vasıta araçlar telefon tellerini koparıyor. Yetkililere söylüyoruz. İletmemize rağmen tedbir alınmıyor. Köylüler mağfur. İnternet yok. Yaşlılar kimseyle görüşemiyor. Herkeste cep telefonu yok ki. Görüntü ortada" diye konuştu.

ÇORUM/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN