Denizli 112’ye ayda 104 bin 540 acil çağrı geliyor

Denizli 112’ye ayda 104 bin 540 acil çağrı geliyor

Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla bir açıklama yaparak, acil çağrı merkezi müdürlüğüne aylık ortalama 104 bin 540 çağrı geldiğini belirtti

Denizli İl Sağlık Müdürü Uzman Doktür Berna Öztürk, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolasıyla yaptığı açıklamada, 112 Acil Çağrı hattının hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalındığını belirtti.Günün 24 saatinde acil sağlık hizmetinin verildiğini söyleyen Öztürk, “Hastanın durumuna göre uzaklık, iklim, coğrafi, trafik vb. koşullar göz önüne alınarak en uygun ambulans yönlendirilmekte, kentsel ve kırsal alanda tüm hastalara Hastane Öncesi Acil Sağlık hizmetini sunmaktayız. Tabi bu hizmeti verirken önemli sorunlar yaşamaktayız. Yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için ayrılan güvenlik şeridinin diğer araçlar tarafından kullanılması, sürücülerin ambulansa yol vermemesi/verememesi gibi nedenler ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır” dedi.Denizli’de acil çağrı merkezine yapılan aramalarla ilgili istatistikî bilgilerden de bahseden Öztürk, “İlimizde Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne gelen aylık ortalama 104 bin 540 olan çağrı sayısının 21 bin 950 civarı il ambulans servisi başhekimliğine bağlı acil sağlık birimine aktarılmaktadır. Acil Çağrı Merkezine gelen çağrıların yaklaşık yarısı gereksiz ve asılsız ihbarlardan oluşmaktadır. Sağlık birimi tarafından karşılanarak değerlendirilen çağrıların yüzde 8’inde tıbbi danışmanlık hizmeti verilmektedir. Bununla birlikte Acil, Afet ve Olağan dışı durumlar ile hayati tehlikesi bulunan vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere aylık ortalama 7 bin 300 adet ambulans görevlendirmesi yapılmaktadır. Ambulanslarımızın görevlendirme sevk ve koordinasyonu sağlık komuta birimimizce yürütülmektedir” diye konuştu.

DENİZLİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN