PAÜ’de FETÖ yapılanması davası

PAÜ’de FETÖ yapılanması davası

Denizli’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) Pamukkale Üniversitesindeki (PAÜ) yapılanmasına yönelik, 47’si tutuklu 65 tutuksuz, 115 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılandığı davanın 5’inci duruşması başladı

Denizli’de FETÖ/PDY’nin Pamukkale Üniversitesi’ndeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında açılan davanın 5’inci duruşması, başladı. Aralarında ihraç edilen tutuklu eski rektör Hüseyin Bağcı’nın da olduğu 47’si tutuklu, 65 tutuksuz, 3’ü firari 115 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılandığı davada mahkeme heyeti, 52 tanığı dinleyecek. Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulan 5. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında çoğu üniversiteden ihraç edilen öğretim üyesi olan sanıklar, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyetini ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından yargılanıyor.

DENİZLİ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN