TÜİK Denizli’deki hayvansal üretim istatistiklerini açıkladı

TÜİK Denizli’deki hayvansal üretim istatistiklerini açıkladı

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, kentteki sığır sayısının 280 bin 95, koyun sayısının 513 bin 515 ve keçi sayısının 209 bin 461 olduğunu bildirdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, 2018 yılı Haziran ayı itibarıyla kentteki hayvansal üretim istatistiklerini yayımladı. Yücedağ, yaptığı yazılı açıklamada, 280 bin 95 sığır ile Denizli’nin yurt genelindeki toplam sığır sayısının yüzde 1.62’sini oluşturduğunu ve bu rakam ile en çok sığırın bulunduğu 19. il olduğunu belirtti.Koyun sayısıyla ilgili olarak Yücedağ, 513 bin 515 koyun ile kentin ülke genelindeki koyunların yüzde 1,42’sini içinde bulundurduğunu ve bu rakam ile de Türkiye genelinde en çok koyunun bulunduğu 25. il olduğunu bildirdi.Yücedağ, kentteki keçi sayıları ile ilgili, 209 bin 461 keçi ile Denizli’nin ülke genelindeki koyunların yüzde 1,87’sini oluşturduğunu ve bu yüzde ile en çok keçinin bulunduğu 20. il olduğu bilgisi verdi.

DENİZLİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN