Afgan güçleri 149 esiri kurtardı

Afgan güçleri 149 esiri kurtardı

Afgan güvenlik güçleri bu sabah Taliban’nın kaçırdığı 170 kişinin 149’unu kurtardı.

Bugün sabah saatlerinde Taliban militanları Kunduz eyaletindeki bir otobanda Başkent Kabil’e doğru giden 3 otobüsü durdurmuş içindekileri de esir almıştı. Afgan güvenlik güçleri düzenledikleri yıldırım operasyonuyla esirlerin 149’unu kurtardı. Yapılan açıklamada geri kalan 21 kışının kurtarılması için operasyonun devam ettirildiği bildirildi.

Kunduz Valiliği Sözcüsü Esmatullah Muradi, Taliban’ın bayram tatili vesilesiyle memleketlerine dönenen hükumet ve güvenlik üyelerini aradığını bu yüzden otobüsleri çevirdiğini açıklamıştı. Kunduz Eyalet Meclisinin Başkanı Muhammed Yusuf Eyubi de Muradi’nin açıklamasını doğrulamıştı.

Afganistan Devlet Başkanı Muhammed Eşref Gani, bayram vesilesiyle Taliban’a ateşkes çağrısında bulunmuş ancak Taliban tarafından yanıt gelmemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN