Çüngüş’te ‘Sevdiğine sözü olan bir kilim dokur’ projesi

Çüngüş’te ‘Sevdiğine sözü olan bir kilim dokur’ projesi

Yüzyıllardır kadınların ve genç kızların elinde ilmek ilmek dokunarak evleri süsleyen halı ve kilimler Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde başlatılan “Sevdiğine sözü olan bir kilim dokur” projesiyle hayat buluyor

Çüngüş ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırlamış olduğu "Sevdiğine sözü olan bir kilim dokur" projesi ile Çüngüş’te 34 kadın 20 tezgahta hereke halı, İpek halı ve kilim dokuma eğitimine başladı. Çüngüş Kaymakamı Mehmet Durgut, projesi çerçevesinde ilçe merkezinde kurdukları 20 tezgahta 34 adının halı ve kilim dokuma eğitimine başladıklarını belirterek, “Amacımız ilçede üretime katkıda bulunmak, istihdam oluşturmak ve ilçemizde kadınlarında aile ekonomisine katkı vermelerini sağlamaktır” dedi.Halı ve kilim dokuma kursuna katılan Çüngüşlü kadınlar ise, kendilerini şanslı gördüklerini belirterek, “Bu işi hiç bilmiyorduk. Burada öğreniyoruz. Bu kur hanımlara hem iş konusunda hem de bütçe konusunda yardımcı oluyor. Bu gibi kurslar keşke daha çok yerde olsa da herkes faydalansa. Burası bize yakın. Bu konuda kendimizi şanslı hissediyoruz. İlçe Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

DİYARBAKIR/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN