Dengiz’den özel okul sayısının artmasına eleştiri

Dengiz’den özel okul sayısının artmasına eleştiri

Diyarbakır İngiliz Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Dengiz, kentte sayısı hızla artan özel okulların eğitimdeki kaliteyi düşüreceğini ve 2000’lı yıllardaki dershane furyasına dönüşerek mağduriyetlere yol açacağı uyarısında bulundu

Dengiz, “Bu iş bir zamanlar her köşe başında açılan Adana tatlıcısı olayına döndü. Eğitime büyük zararı olacak” dedi.Diyarbakır İngiliz Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Dengiz, kentte sayısı hızla artan özel okulların eğitimdeki kaliteyi düşüreceğini ve 2000’lı yıllardaki dershane furyasına dönüşerek mağduriyetlere yol açacağı uyarısında bulundu. Dengiz, bu durumun rekabeti artırmak yerine kaliteyi düşüreceğini dile getirdi. Dershane fiyatına özel okul kayıtları yapıldığını, bu durumun hem kaliteyi düşüreceğini hem de ileride onarılamaz yaralar açarak mağduriyetler yaratacağını belirten Dengiz, bunun önüne geçmek için bazı tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Dengiz, “2000’li yıllarda Diyarbakır’da dershane sayısı 100’e yaklaşmıştı. Önüne gelen dershane açıyordu. Zamanla furya haline döndü. Ancak eğitimde kalite artmadı, aksine düştü. Şimdi aynı olay özel okullar konusunda yaşanıyor. Sadece bu yıl 7 yeni okul daha hizmete giriyor. Bu iş sanıldığı gibi rekabeti getirmeyecek, aksine kaliteyi düşürecek. Bu işe büyük umutla girenler bir süre sonra çekiliyor, zarar ediyor, personel maaşı ve kiraları ödeyemez hale gelerek başkalarına devrediyor. Bu da tehlikeyi ortaya koyuyor” dedi.“Herkes bu işten zarar görecek”Dershane fiyatına öğrenci kaydı yapıldığına dikkat çeken Dengiz, zamanla herkesin bu işten zarar göreceğini kaydetti. Dengiz, “Dershane fiyatlarına okullara öğrenci alınıyor. Eğitimdeki kalite düşüyor, deneyimsiz öğretmenler çalıştırılarak kalite düşmüş oluyor. Hem eğitime hem eğitimci camiasına büyük zararı oluyor. Okullar bir süre sonra ucuz rakamlarla öğretmen ve personel çalıştırmaya başlıyor. Bir zamanlar köşe başlarında açılan Adana tatlıcıları vardı. Bu iş de öyle bir hale dönüştü. Ancak eğitim işi ihmal edilmeyecek kadar ciddi bir iştir. Kaliteden ödün vermeyenler ayakta kalacak, diğerleri kaybedecek. Zamanla büyük mağduriyetler oluşacak. Bunun önüne geçmek için bazı tedbirlerin alınması lazım. Biz kimsenin ekmeğine ve işine karşı değiliz ancak bu işin de bir kuralı, kaidesi olmalıdır. Eğitimdeki kaliteyi ve yarınlarımızın umudu olan çocukları düşünmemiz lazım” ifadelerinde bulundu.

DİYARBAKIR/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN