Diyarbakır’da ücretsiz sinema günleri devam ediyor

Diyarbakır’da ücretsiz sinema günleri devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin 2017’de çocuk ve yetişkinlere yönelik başlattığı ücretsiz sinema günleri, hafta sonu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan gösterimlerle devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin kentte sanatsal faaliyetleri artırma ve sinemayı sevdirme amacıyla geçen yıl başlattığı ücretsiz sinema günleri devam ediyor. Her ay çocuklara çizgi animasyon ve yetişkinlere farklı türlerde film izleme olanağı sunan ücretsiz sinema günleri Ocak ayı programında 2 animasyon ve 1 yetişkin filmine yer verdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi sinema salonlarında gösterimlerde çocuklara animasyon türünde “Tavşan Okulu ve Sevimli Tilki” yetişkinlere yönelik ise yönetmenliğini Justin Kurzel’in yaptığı 2016 yılı Hollywood yapımı “Assassin’s Creed” filmler beyaz perdeye yansıtıldı. Ocak ayı boyunca animasyon Tavşan Okulu ile Sevimli Tilki 6’şar defa yetişkinlere yönelik Assassin’s Creed filmi ise 4 defa gösterime girecek.Dicleli çocukların sinema keyfiSinemada film izleme şansı bulmayan çocuklara yönelik gösterimlerde yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu hafta Dicleli çocuklara yönelik animasyon film gösterimi gerçekleştirdi. Dicle ilçesi Körmik İlkokulu, Baltacı İlkokulu ile Şehit Asteğmen Mehmet Bozkuş İlkokulu ve Ortaokulu’nda eğitim gören çocuklar 76 dakika süren “Tavşan Okulu” animasyon filmini büyük bir ilgiyle izledi. Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarıyla Kültür ve Kongre Merkezi’ne getirilen çocuklar, gösterimin ardından toplu taşıma araçlarıyla tekrar ikamet ettikleri yerlere bırakıldı.

DİYARBAKIR/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN