Engelliler hayallerini ebruya işledi

Engelliler hayallerini ebruya işledi

Diyarbakır’da engelli bireylere yaptığı çalışmalarla onlarca engellinin sevdiği okul haline gelen Kayapınar Engelsiz Yaşam Merkezi, ebru atölyesi açarak bu çalışmalarına bir yenisini ekledi

Atölyede engelli bireyler hayallerini ebruya işledi.

Diyarbakır’da takıdan deri işlemeye, folklordan enstrüman öğretimine kadar açtığı onlarca kurs ile engelli bireylerin zihinsel ve fiziksel yönden gelişimlerine yardımcı olan Kayapınar Engelsiz Yaşam Merkezi, ebru kursu açarak kurlarına bir yenisi de ekledi. Merkezin bünyesinde bir araya gelen engelli bireyler, kurslarda öğrendiklerini kağıda döktü. Kendileri için hazırlanan masa etrafından bir araya gelen engelli bireyler önce büyük bir titizlikle su yüzeyine yapmak istedikleri desene göre boyaları fırça aracılığıyla serpti. Boya serpme işlemi bittikten sonra ebru kâğıdı yerleştirilip sonuç diğer engelli bireylerle paylaşıldı. Öğrencilerin ortaya çıkan sonucu gördükten sonra yaşadıkları sevinç görülmeye değerdi.“Engelli bireylerde gelişim sağlıyor”Yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulunan kurs öğretmeni Naciye Karakaş, “Öğrenciler değişik etkinlikler düzenliyoruz. Birçok dersimiz var. Hocalarla birlikte onlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ahşap boyama, takı tasarım, seramik boyama, deri işleme, resim, müzik buna benzer çalışmalarımız oldu. Çok da mutlu oldular. Bugünkü etkinliğimiz ebru sanatını onlara gösteriyoruz. Gayet de başarılı işler çıkarıyorlar. Bu çalışmalar onlarda bir gelişim sağlıyor. Özellikle zihinsel engelli bireylerde, fiziksel engelli bireylerde ise kas hareketlerinde gelişme oluyor” dedi.“Hayalimdeki görseli kağıda nasıl geçiririm”Merkez bünyesinde düzenlenen kurslara katılan Mustafa Özeren ise, “Burada birçok etkinlik yaptık. Bugünkü etkinliğimiz ebru sanatı. Çok güzel bir sanat. Değerli hocalarımız da burada bize öğretiyorlar, gösteriyorlar. Çok mutluyuz. Ebru sanatında resimlerle, boyalarla kâğıtlara resimler yaptık. Hayalimdeki bir görseli boyalarla kağıda nasıl geçiririm onu düşündüm” diye konuştu.

DİYARBAKIR/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN