Okul sporları satranç turnuvası final müsabakaları sona erdi

Okul sporları satranç turnuvası final müsabakaları sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlıklarınca imzalanan protokol kapsamında, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı satranç final müsabakaları Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda oynanan final maçıyla sona erdi

Satranç turnuvasına, geçen yıl 13 ilçede dereceye giren okullardan 756 öğrenci, minikler, küçükler, yıldızlar kategorilerinde öğrenciler arasında yapıldı. 3 gün süren turnuvada, takımlar arasındaki mücadele oldukça çekişmeli geçerken, takımlarını ve yarışmacı arkadaşlarını destekleyen öğrencilerin moral desteği ise renkli görüntülere sahne oldu. İlk günkü heyecanla başlayan ve oldukça çekişmeli geçen satranç turnuvasının 3. gününde ise final maçı yapıldı. Yapılan son final maçında başarılı performans sergileyen küçükler karma kategorisinde Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu’nun bünyesinde faaliyet gösteren Hani İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri rakiplerini yenerek altın madalya ve kupa alarak turnuva birincisi oldu.“Hiçbir başarı tesadüf değildir”Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı, Diyarbakır’da düzenlenen satranç turnuvasında rakiplerini yenerek altın madalya ve kupa kazanarak il birincisi olan Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu bünyesinde faaliyet gösteren İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini kutlayarak, ilçeye büyük gurur yaşattıklarını söyledi. Yazıcı, “Sizlerin şampiyon olması, Hani’de bulunan tüm öğrencilerin kendilerine olan güvenlerini artırmıştır. Siz, tüm gençlerimize öncü oldunuz, önderlik yaptınız. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Başarı, uzun süren bir çalışmanın bir karşılığıdır. Umarım bundan sonra sizleri ve diğer öğrencilerimizi çok daha iyi yerlerde görürüz. Turnuvaya ve başarıyı elde etmede öğrencilerimize destek olan eğitimcilerimizi tebrik ediyorum" dedi.Hani İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Hani ilçesini ve Diyarbakır’ı Elazığ’da yapılacak olan grup müsabakaları şampiyonasında temsil edecek.

DİYARBAKIR/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN