19 yıldır leğende yaşayan Nijeryalı kız hayatını kaybetti

19 yıldır leğende yaşayan Nijeryalı kız hayatını kaybetti

Doğarken sağlıklı bir bebek olarak dünyaya gelen Nijeryalı kızın vücudu, 6 aylıkken geçirdiği rahatsızlık sonrasında gelişmemeye başladı. 19 yıldır plastik leğende yaşayan kız hayatını kaybetti.

Doğduğunda tamamen normal bir bebek olarak dünyaya gelen ancak 6 aylıkken tuhaf bir şekilde vücudu büyümeyen 19 yaşındaki Rahma Haruna hayatını kaybetti. Nijeryalı kız, 19 yıl boyunca, 'leğen'de yaşadı.

"ŞÜKREDİYORUM"

Nijerya'nın Kano şehrinde yaşayan Rahma, plastik bir leğen içerisinde yaşadığı hayat ile ilgi çekmişti. Erkek kardeşi Fahad'ın ve annesinin yardımıyla hayata tutunan genç kız, yakın bir zamanda uluslararası basına verdiği röportajda, "Her şey için Allah'a şükrediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

6 AYLIKKEN HASTALANDI

19 yaşındaki Rahma'nın ölümü, Nijerya'daki milyonlarca insanı derinden etkiledi. Dünya Rahma'dan sosyal medyada 10 yaşındaki erkek kardeşi Fahad'ın paylaştığı fotoğrafla haberdar olmuştu. Daily Mail'in haberine göre, Rahma'nın annesi kızının hastalığının başlangıcını şu ifadelerle anlatmıştı:

"6 aylıkken bir anda ateşi yükseldi. Sonra karnı ağrıdı. Sonra ellerinin ve ayaklarının uyuştuğunu farkettik. Daha sonra vücudu gelişmedi"

10 yaşındaki Fahad ise onu her gün dışarı çıkardığını ve birlikte gezdiklerini belirterek, "Onunla dışarı çıktığımızda çok mutlu olduğunu hissediyordum. Akrabalarımızı görmeye gidiyorduk. Dışarı çıkmak ona çok iyi geliyordu" ifadeleriyle ablası için yaptıklarını anlatmıştı. 

16-12/28/rahmw.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN