55 yıl sonra ortaya çıkan Mossad cinayeti

55 yıl sonra ortaya çıkan Mossad cinayeti

Alman işadamı Heinz Kurg’un, Mossad tarafından kaçırılıp öldürülmesi 55 yıl sonra ortaya çıktı. Yeni yazılan bir kitapta, Mossad’ın son 70 yılda üç bin kişiyi öldürdüğü de belirtildi.

KARAR/FRANKFURT

Almanya’da 1962 yılında ortadan kaybolan Alman işadamı Heinz Krug’un Mossad tarafından kaçırılıp öldürüldüğü 55 yıl sonra ortaya çıktı. Israilli yazar Ronen Bergman’ın Gölge Savaşları-İsrail ve Mossad’ın Ölüm Komandoları isimli kitapta, Heinz Krug’un başına gelenler ayrıntılı olarak anlatıldı. O dönemlerde Mossad’a çalışan ajanlar ve Krug operasyonunu yürüten kişilere dayanılarak verilen bilgilere göre Krug’un Mısır’ın o tarihlerde ürettiği uzun menzilli füzelere yedek parça temin eden bir şirketi olduğu ve bu nedenle kaçırıldığı belirtildi. Krug’un kaçırılması operasyonuna katılan bir Mossad ajanı, Alman işadamını nasıl kaçırdıklarını ayrıntısıyla anlattı. ‘Oded’ kod isimli ajan Krug’u Münih’te bir eve Mısır’dan gelen bir parça talebini konuşma bahanesiyle çağırdı. Krug burda bulunun Mossad timi tarafından alınarak bir otobüsle Fransa’nın Marsilya kentinde oradan da oradan da uçakla İsrail’e getirildi. Burda aylarca sorgulandıkdan sonra kurşuna dizildi. Krug’un cesedi daha sonra bir uçaktan denize atıldı.

Bergman’ın kitabında Mossad’ın son 70 yılda yaklaşık 3 bin kişiyi öldürdüğü yer aldı. Bergmann bu öldürülen kişilerden bir kısmının suçsuz olduğunu ve yanlış zamanda yanlış yerde olmaktan ötürü hayatlarını kaybettiklerini söylüyor. Bergmann ayrıca Mossad’ın Yaser Arafat’ı da öldürmeye teşebbüs ettiğini iddia ediyor. Kitapta yer alan bir diğer iddiaya göre, 1970’li yıllarda Alman uçağı Landshut’u kaçırma olayını yöneten Waddi Haddat’ın da Mossad ajanları tarafından diş macununa konulan bir ilaçla öldürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN