AB temsilcisi Mogherini'den Aylan Kurdi açıklaması

AB temsilcisi Mogherini'den Aylan Kurdi açıklaması

Göçmenlerin içinde bulunduğu insani felakete gözlerini kapatan Avrupalı liderler yaptıkları açıklamalarla bu kadar da olmaz dedirtiyor. Şoke eden son açıklama AB temsilcisi Mogherini'den geldi.

AB Dış İlişkileri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, cansız bedeni Bodrum'da kıyıya vuran 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi hakkındaki soruya verdiği cevapla şaşkınlığa sebep oldu.

Aylan sorusundan bıktım

Lüksemburg'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mogherini, 3 yaşındaki Aylan'ın fotoğrafları konusunda ne düşündüğüyle ilgili soru üzerine sinirlendi.

Siyasilerin duygusal tepki vermesinin beklenmesinden bıktığını söyleyen Mogherini, ''İşimiz mantıklı kararlar almak, istikrarlı olmak ve duygularımızı da göz önünde bulundurmak'' dedi.

''Avrupalılar azınlık olacak"

Macaristan'ın aşırı sağcı başbakanı Victor Orban, sığınmacı akını karşısında sert açıklamalarını sürürüyor.

''Avrupa bugün devasa insan akışının tehdidi altındadır. Bugün yüz binleri konuşuyoruz ama gelecek yıllarda Avrupa’ya milyonlarca insan gelebilir. Aniden kendimizi kendi kıtamızda azınlık olarak görebiliriz'' dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN