ABD askerleri Cerablus ve Rakka operasyonları için Kobani'de

ABD askerleri Cerablus ve Rakka operasyonları için Kobani'de

ABD askerleri Kürt savaşçıların, Arap ve Süryani savaşçılarla birlikte koordinasyonu ve hava saldırıları gibi konularda eğitim ve lojistik destek için Kobani'ye geldi. AFP'nin Rojava'daki Kürt kaynaklara dayandırdığı haberine göre ABD askerleri, Kobani'ye geldi.

ABD askerleri IŞİD'in Suriye'deki kalbi Rakka'ya yönelik operasyonların planlanmasına yardımcı olmak amacıyla Kobani'ye geldi. 

AFP'nin Rojava'daki Kürt kaynaklara dayandırdığı haberine göre ABD'li ordu mensupları, Kobani'yle sınır oluşturan, Fırat'ın batısındaki Cerablus ve IŞİD'in Suriye'deki kalbi Rakka'ya yönelik operasyonların planlanmasına yardımcı olacak.

"Koordinasyon ve hava saldırıları"

AFP'nin "Kobani'deki bir aktivist" diye tanıttığı Mustafa Abdi, askerlerin birkaç saat önce geldiğini ve Kürt savaşçıların, Arap ve Süryani savaşçılarla birlikte koordinasyonu ve hava saldırıları gibi konularda da rol oynayacağını belirtti.

"Savaş henüz bitmedi"

ABD, Pazar günü yaptığı açıklamada askerlerinin kısa süre içerisinde IŞİD'e karşı belli görevlerle bölgede yer alacağını belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Brett McGurk da, IŞİD ile mücadele konusunda "Kobani'ye bir yıl önce yardım yapma kararı aldık" diyerek bölgede IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede Kürtlerin birlik olması gerektiğini ifade etmişti.

McGurk, "Savaş henüz bitmedi. Kürtler her gün kayıp veriyor ve biz onları bu tehlikeye karşı birleşmeleri konusunda cesaretlendiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.





İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN