ABD: Çin ile ticaret savaşını beklemeye alıyoruz

ABD: Çin ile ticaret savaşını beklemeye alıyoruz

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Çin ile ticaret savaşının "beklemeye alındığını" duyurdu.

Fox televizyonuna konuşan Mnuchin, ABD ve Çin arasında gümrük vergisi  üzerinden yaşanan gerginliği bir anlaşma zemininde sonlandırmak için beklemeye  aldıklarını açıkladı.

Hazine Bakanı Mnuchin, "Ticaret savaşını beklemeye alıyoruz. Şu anda,  farklı bir çerçevede anlaşıncaya kadar gümrük vergisini beklemeye alma konusunda  anlaştık." dedi.

ABD ve Çin arasındaki ticaret haciminin genişleyeceğine vurgu yapan  Mnuchin, "Önümüzdeki 3 ila 5 sene içerisinde enerji alımının 50 milyar dolar ile  60 milyar dolar arasında bir seviyeye çıkacağını görebilirsiniz. Ve stratejik  olarak bu durum hem bizim için hem de onlar için önemli olacak." diye konuştu.

Steven Mnuchin, Çin ile müzakereleri devam eden anlaşmaya ilişkin ise  detay vermekten kaçındı.

ABD Başkanı Donald Trump, nisan ayı sonunda yaptığı açıklamada, Hazine  Bakanı Mnuchin'in ticaret anlaşmazlıklarını müzakere etmek için birkaç gün  içerisinde Çin'e gideceğini bildirmişti.

Mnuchin, ay başında Çin'e yaptığı ziyarette, Çin Başbakan Yardımcısı  Liu Hı ile ikili ekonomik ve ticari anlaşmazlık konularını çözmek üzere  toplantılar yapmıştı. Toplantılarda fikir alışverişinde bulunulmuş ve kısmen  mutabakat sağlanmıştı.

Steven Mnuchin'in Çin'e yaptığı ziyaretin ardından ise Çin Başbakan  Yardımcısı Liu Hı, ticari ve ekonomik müzakereler yürütmek için ABD'ye ziyarette  bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN