ABD Kaliforniya açıklarında 6.9 büyüklüğünde deprem! - Son dakika haberleri

ABD Kaliforniya açıklarında 6.9 büyüklüğünde deprem! - Son dakika haberleri

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Ferndale şehrinin 165 kilometre batısında Pasifik açıklarında 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Depremin Pasifik Okyanusu'nda Ferndale şehrinin 165 kilometre batısında meydana geldiği belirtildi. USGS, meydana gelen bu depremin 'büyük' bir deprem olduğunu ifade ederken Richter ölçeğine göre 6 ile 7 büyüklüğü arasındaki depremlerin güçlü olduğu ve merkez üssünden yüzlerce kilometre öteden bile hissedilebildiği açıklandı.

1989 VE 2014'DE İKİ SARSINTI

2014 yılında Kalifırniya'nın kuzeyi yine 6.1 büyüklüğünde bir depremle sarsılmıştı. Bu deprem sonucunda yüzlerce kişi yaralanmış ve pek çok bina da zarar görmüştü. 1989'da 63 kişinin öldüğü ve 10 milyar dolar zararın meydana geldiği Loma Prieta depreminden bu yana en sarsıcı deprem olarak lanse edilmişti.

BEKLENEN DEPREM

1 Ekim'de ABD Jeoloji Araştırma Dairesi (USGCS) elde ettiği verilere göre 7 Ekim’e kadar bölgede 7 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimali binde 2 ile yüzbinde 6 arasında açıklamıştı. 30 yıl içinde California’da 6.7 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimali yüzde 99, 7.5 büyüklüğünde deprem ihtimalini ise yüzde 46 olarak duyurmuştu. 

KUZEY ANADOLU FAYININ BENZERİ SAN ANDREAS

Güney California’daki altı ilçe bir hafta içinde meydana gelebilecek böyle bir depremden etkilenebileceğini duyurmuştu.

Ancak asıl endişeyi depremlerin olduğu bölgenin hemen kuzeyindeki San Andreas Fay Hattı oluşturuyordu. Bu fay hattının en çok tehdit ettiği büyükşehir, 4.6 milyon nüfuslu San Francisco. San Andreas Fay Hattı’nın yapısı, İstanbul dahil birçok şehri tehdit eden Kuzey Anadolu Fay Hattı’na benzetiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN