ABD Kuzey Suriye’de uzun süre kalacak

ABD Kuzey Suriye’de uzun süre kalacak

ABD’nin IŞİD ile mücadeledeki müttefiki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Suriye’nin kuzeyindeki Amerikan askeri varlığının DAEŞ’in yenilmesinden sonra da süreceğini belirtti ve SDG hâkimiyeti altındaki bölgelerde ABD ile ilişkilerin güçleneceği tahmininde bulundu.

Önemli bölümünü YPG’nin oluşturduğu SDG’nin sözcüsü Talal Silo Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada ABD’nin bölgede ‘stratejik çıkarları’ olduğuna inandığını söyledi. Silo “ABD önümüzdeki on yılları kapsa
yan siyasi strateji izliyor. Kuzey Suriye liderliği ile ABD yönetimi arasında uzun vadeli askeri, ekonomik ve siyasi anlaşmalar yapılacak” dedi. IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun önderliğini yapan ABD’nin Kobani yakınlarında bir de hava üssü bulunuyor. ABD Suriye Demokratik Güçlerini havadan, topçu birlikleri ve özel askeri güçleri ile destekliyor. Koalisyonun sözcüsü Ryan Dillon uzun vadeli stratejileriyle ilgili soruya yanıt verirken IŞİD Rakka’da yenilgiye uğratıldıktan sonra da mücadelenin devam edeceğini söylemişti. Pentagon sözcüsü Eric Pahon da “savunma bakanlığının gelecekteki operasyonlar için tarih vermeyeceğini ve IŞİD’i dize getirip yeniden güçlenmesini önleme hedefine bağlı kalacaklarını” belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN