ABD ‘rüzgar soğuğu’na teslim: Termometreler eksi 78 dereceyi gösterdi

ABD ‘rüzgar soğuğu’na teslim: Termometreler eksi 78 dereceyi gösterdi

ABD’nin kuzeydoğusundaki eyaletler kara kışa teslim oldu. ‘Tehlikeli derecede dondurucu soğuklar’ın yaşandığını açıklayan meteoroloji yetkilileri, sıcaklıkların eksi 78 dereceye ulaştığını bildirdi.

ABD’nin Maine, New Hampshire, New York ve New Jersey eyaletleri başta olmak üzere, ülkenin kuzeydoğu bölgelerinde hava sıcaklıkları günlerdir ortalamanın 10 ila 30 derece altında seyrediyor.

whatsapp-image-2023-02-05-at-12-05-22.jpeg

‘RÜZGAR SOĞUĞU’ REKORU

ABD’nin Ulusal Hava Servisi (NWS), şiddetli soğukla beraber meydana gelen rüzgarların elektrik kesintisi ve maddi hasara yol açabileceği uyarısında bulundu. New Hampshire eyaletindeki Washington Dağı'nda bulunan bir gözlem evinde rüzgar soğutma endeksinin eksi 78 santigrat dereceyi göstermesiyle ülkede kaydedilen ‘rüzgar soğuğu rekorunun kırıldığı belirtildi.

whatsapp-image-2023-02-05-at-12-05-24.jpeg

UÇUŞLARA ENGEL OLUYOR

Havayollarını etkileyen soğuklar ayrıca, başkent Washington'da da hava sıcaklığı eksi 9 derecelere kadar inerken, New York'ta termometreler eksi 16 derece gösterdi. New York'ta hissedilen hava sıcaklığı ise eksi 22 dereceye kadar indi.

ABD merkezli uçuş sitesi Flightaware, ülkede bugün iç ve dış hatlarda toplam 194 uçuş iptal olduğunu, bin 946 uçuşta gecikmeler yaşandığını gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN