ABD yeni CIA Direktörü Gina Haspel'i konuşuyor (Gina Haspel kimdir?)

ABD yeni CIA Direktörü Gina Haspel'i konuşuyor (Gina Haspel kimdir?)

ABD Başkanı Trump, Rex Tillerson'ı görevden alarak yerine CIA Başkanı Mike Pompeo'yu atadı. Gina Haspel ise ABD tarihinin ilk kadın CIA direktörü oldu. Daha önce CIA'in gizli tesislerindeki işkencelerde adı anılan Haspel'in bu göreve getirilmesi ABD'de geniş yankı bulmuştu.

1985 yılında CIA bünyesine katılan Gina Haspel Şubat 2017'de ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti. 62 yaşındaki Haspel, Pompeo'ya en yakın isim olarak biliniyor.

Haspel, CIABaşkan Yardımcılığı görevine getrilmeden önce Tayland’da bulunan CIA hapishanesini yönetiyordu.

Haspel’in ismi, 2002 yılında Tayland’da El Kaideli teröristlere “waterboarding” işkencesinin uygulandığı bir ABD tesisini yürüttüğü iddialarıyla anılmıştı.

Haspel terörle Mücadele alanında bir çok ödüle de sahip.

KARIŞIKLIKLARIN ARKASINDAKİ İSİM 

İstihbarat toplama, analiz, gizli eylem, karşı istihbarat ve dış hizmetler ile ilgili operasyonlarda bulunmaz bir ajan olduğu iddia ediliyordu.

Haspel'ın İran, Tunus, Mısır ve birçok ortadoğu ülkesinde meydana gelen ayaklanmaların arkasındaki isim olduğu iddia ediliyordu...

ABD Başkanı Donald Trump koltuğa oturduğu 20 Ocak 2017 tarihinden sonra CIA Başkanlığı'na Mike Pompeo'yu getirmişti. Pompeo kendi ekibini kurarken başkan yardımcılığı görevini Gina Haspel'e vermişti.

Daha önce CIA'in gizli tesislerindeki işkencelerde adı anılan Haspel'in bu göreve getirilmesi ABD'de geniş yankı bulmuştu.

Pompeo, Haspel'in atamasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Haspel'i "örnek bir istihbarat çalışanı" olarak tanımlamıştı.

Pompeo, "Haspel, kendisine verilen görevleri en iyi şekilde neticelendirecek örnek bir kişidir. İstihbari yeteneklerinden dolayı çok şanslıyız" ifadesini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN