ABD'de "Florence" alarmı! Acil durum ilan edildi

ABD'de "Florence" alarmı! Acil durum ilan edildi

Atlantik Okyanusu'ndaki "Florence" adlı tropikal fırtınanın, bugünden itibaren şiddetini artırarak kasırga halini aldığı ve gelecek hafta ABD'nin doğu kesimindeki eyaletleri vurabileceği bildirildi.

Meteoroloji uzmanları, şu anda Atlantik Okyanusu'nun 2 bin 414  kilometre açığında etkili olan "Florence" tropikal fırtınasının, 1. kategori  kasırga halini aldığını duyurdu. Uzmanlar, kasırganın perşembe günü ABD'nin doğu kıyısına ulaşacağını  tahmin ettiklerini açıkladı.

BAZI EYALETLER ACİL DURUM İLAN ETTİ

"Florence" nedeniyle ülkenin doğu kesiminde yer alan Virginia, Kuzey  Carolina ve Güney Carolina'nın eyalet valileri, acil durum ilan etti. Kasırganın Georgia eyaletinde de etkili olabileceği kaydedildi.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi de "ABD'nin doğu kıyısındaki tüm bölgeler,  özellikle Kuzey Florida'dan Kuzey Carolina'ya kadar olan kesimler, Florence'in  ilerlemesini yakından takip etmeliler. Bu bölgedekiler, kasırga planlarını  hazırda tutmalı ve yerel yetkililerin uyarılarına uymalılar." açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN