ABD’de polis tarafından öldürülen gencin videosu yayınlandı

ABD’de polis tarafından öldürülen gencin videosu yayınlandı

ABD’nin Chicago şehrinde geçtiğimiz yıl sokak ortasında bir polis tarafından öldürülen 17 yaşındaki Laquan McDonald’ın ölümünden önce çekilmiş video görüntüleri yayınlandı. Görüntüde polis genç çocuğa toplam 16 el ateş ettiği görülüyor.

[Karar]

20 Ekim 2014 tarihinde Chicago’da sokak ortasında bir polis tarafından katledilen 17 yaşındaki siyahi genç Laquan McDonald davasında yeni bir gelişme meydana geldi. Chicago belediyesinin genç çocuğun nasıl öldürüldüğüne dair video görüntüleri paylaştı. 

15-11/25/3-c-0-h-554bild.jpg

16 kere ateş etti

Yolda sakince yürüyen McDonald birden polis tarafından ateş yağmuruna tutuluyor. Yere yığılan gence 16 kere ateş eden polis memuru Van Dyke, kasten insan öldürme suçuyla yargılanacak. 

ABD'yi ayağa kaldıran o görüntüler:

15-11/25/2-c-0-h-554bild.jpg

37 yaşındaki polis memuru Van Dyke kasten insan öldürme suçuyla yargılanacak. 

Belediye başkanı sakinliğe davet etti

Chicago belediye başkanı Rahm Emanuel kaos oluşmaması için ve Ferguson olaylarını hatırlatarak sakinliğe davet etti. Basın açıklaması yapan başkan "O görüntülerde gördüğünüz kişi bizi alsa temsil edemez. Biz bu kadar acımasız ve hoşgörüsüz değiliz. Şuan ne kadar sinirli olduğunuzu elbette anlıyorum. Fakat sakin olmamız gerekiyor." diye konuştu. 

15-11/25/2-c-0-h-554bild-1.jpg

 

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN